Αρχική arrow Υπηρεσίες προς Καταναλωτές arrow Ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου (Π.Ε.)

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου (Π.Ε.)

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2007

 

___________
 

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου (Π.Ε.) Γράφει ο γιατρός Γιώργος Ουρανός
 

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (Π.Ε.) αποτελεί σήμερα στην Ελλάδα σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας. Το 1985 καταγράφηκαν 852 θάνατοι στη χώρα μας από αυτό τον καρκίνο (αδρός δείκτης θνησιμότητας 8,7/100.000) και ήταν η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου από νεοπλάσματα.
Ο καρκίνος του Π.Ε εμφανίζεται εξ ίσου συχνά στα δύο φύλλα.
Η επίπτωση του ανέρχεται σταθερά με την ηλικία. Περιβαλλοντικοί παράγοντες στη ζωή του ενήλικα συνεχίσουν να μεταβάλλουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου του Π.Ε.
Χωρίς να υπάρχει επιστημονικός ορισμός η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να θεωρείται ως διαιτητικό πρότυπο στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Μεσογείου στα τέλη του 50 και στις αρχές του 60, πριν την εισβολή των Fast Food.
Γενικά η Μ.Δ. μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής βασικά συστατικά:
1) Υψηλή σχέση (λόγος) μονοακόρεστων προς κεκορεσμένα λίπη (ελαιόλαδο σε σύγκριση με τα ζωικά λίπη).
2) Μέση κατανάλωση αιθανόλης, κυρίως με τη μορφή κρασιού και στα πλαίσια του γεύματος (1-2 ποτήρια την ημέρα για γυναίκες και άνδρες).
3) Υψηλή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων.
4) Υψηλή κατανάλωση ακατέργαστων δημητριακών (όσπρια, μαύρο ψωμί).
5) Χαμηλή κατανάλωση (βοδινού) κρέατος και των παραγώγων του.
6) Υψηλή κατανάλωση ψαριών (σαρδέλα, αθερίνα, γαύρος).
7) Μέση κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα-τυρί-γιαούρτι).
Βοηθητικό ρόλο σε αυτή τη διατροφή παίζει η τακτική φυσική άσκηση.
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη προοπτικές μελέτες σχετικά με τη σχέση της Μεσογειακής διατροφή με τον κίνδυνο του καρκίνου του Π.Ε. Υπάρχουν παρόλα αυτά τρεις παρατηρήσεις που δείχνουν ότι η Μεσογειακή διατροφή (Μ.Δ.) μπορεί να είναι ένας ισχυρός παράγων στη πρωτοβάθμια πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου:
1) Στις Μεσογειακές χώρες η ετήσια επίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι μεταξύ 20% και 40% χαμηλότερη από τις αντίστοιχες στις Σκανδιναβικές χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α.
2) Απ' όλες τις μορφές του καρκίνου, ο καρκίνος του παχέος εντέρου φαίνεται ότι είναι ο πιο ισχυρά συνδεδεμένος με την διατροφή.
Οι φυτικές ίνες, τα λαχανικά και άλλες φυτικές τροφές τείνουν να μειώνουν τον κίνδυνο, ενώ το κόκκινο κρέας, τα κεκορεσμένα λίπη, το αλκοόλ και η παχυσαρκία τείνουν να τον αυξάνουν. Εκθέτοντας τις ενδείξεις στους διαιτητικούς παράγοντες σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου από την μία και καθορίζοντας τα χαρακτηριστικά της ΜΔ από την άλλη, είναί εύκολο να αναγνωρισθεί η προληπτική δυναμική αυτή της δίαιτας κατά του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Δύο προοπτικές μελέτες έχουν ανακοινωθεί σχετικά με τη σχέση της Μ.Δ. με την συνολική θνητότητα του καρκίνου. Η πρώτη έγινε στον Ελληνικό πληθυσμό και η άλλη σε Σουηδέζες γυναίκες.
Και οι δύο μελέτες ανέφεραν μια μείωση του κινδύνου θνητότητας από καρκίνο Π.Ε. με την τήρηση της Μ.Δ. και πιο ουσιαστικά, με ξεχωριστά διατροφικά συστατικά αυτής της διατροφής (ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ).
Έχει υπολογιστεί ότι 25% της επίπτωσης του καρκίνου του παχέος εντέρου αναπτύσσεται στις αναπτυγμένες δυτικές χώρες. Η σύγχρονη Ελλάδα δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται σ' αυτές τις χώρες, διότι η διατροφή μας έχει αποκλίνει σημαντικά από την παραδοσιακή Μ.Δ.
Η Μεσογειακή διατροφή βασίζεται στις διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις της ΚΡΗΤΗΣ και ΝΟΤΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ την περίοδο 1960, αποτελεί μια παράδοση αιώνων, που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο σύγχρονο τρόπο ζωής .
Μήπως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην αποκαλούμενη "Μεσογειακή" και "Κρητική διατροφή" ;
Υπάρχουν ειδικές στατιστικές, σύγχρονες μελέτες, και αποτελέσματα ερευνών από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους που καταδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της ΚΡΗΤΙΚΗΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, την οποία διεχώρισαν σαφώς από τον γενικό και άδικο για την Κρήτη όρο "Μεσογειακή διατροφή".
Υπάρχει σύνδεση της παραδοσιακής διατροφής των Κρητικών με την τοπική παραγωγή βασικών-αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων όπως είναι:
1. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2. ΚΡΑΣΙ
3. ΠΑΞΙΜΑΔΙ (Ντάκος λουνταριστός)
4. ΤΥΡΙΑ (Μυζηθρόπιτες)
5. ΜΕΛΙ
6. ΒΟΤΑΝΑ (Δίκταμο)
7. ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (Σταμναγκάθι)
8. ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΑ
9. ΧΟΝΔΡΟς ΤΡΑΧΑΝΑΣ
Γιʼ αυτό έγινε με την συνεργασία διαφόρων φορέων όπως η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, η Νομαρχία Ηρακλείου, διάφορες προσωπικότητες (συγγραφείς - μάγειροι) και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, συστηματική προσπάθεια προβολής της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ στις Η.Π.Α. (1η εκδήλωση) από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΤΡΕΞΕΛ στην Φιλαδέλφεια και η 2η εκδήλωση στη Ν. Υόρκη, στο ΣΤΕΪΤΕΝ Άϊλαντ) παρουσία δημοσιογράφων από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και Κρητικών της Αμερικής.
Ιδε και Έκθεση 2.11.07 του Παγκόσμιου Ιδρύματος Ερευνών για τον Καρκίνο
- Καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία