 |
Γρήγορη ζωή Γρήγορα κέρδη, γρήγορος Θάνατος και να μην ξέρεις γιατί. Απλά είσαι καλόπιστος, πιστεύεις στις διαφημίσεις, πιστεύεις στην εντιμότητα και την τιμιότητα του προσφέροντος ένα σε ευπρεπή συσκευασία ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΡΟΪΟΝ. Μα τι λέμε τώρα, ούτε ξέρουμε τι μας γίνεται. Ποιος θεός ίπταται...
|
Παραθέτουμε τμήμα της Εφημερίδας Αγγελιαφόρος και περιμένουμε σήμερα το απόγευμα το Δελτίο Τύπου Οικολογικής Οργάνωσης, αν έχουμε σωστές πληροφορίες βέβαια, ότι καταναλώσαμε 300.000 τόνους, προσμίξεων Εδωδίμων με μη Εδωδίμων Ελαίων.
Η Οδηγία 65/93 ορίζει τις επιτρεπόμενες προσμίξεις Εδωδίμων μόνο όμως με Εδώδιμα, όχι με μη Εδώδιμα, όπως ορυκτέλαια.
Ταχεία αντίδραση
Πολύ πριν αντιδράσει ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός -αν και είχε ειδοποιηθεί όπως όλοι από το σύστημα προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης-, οι αρμόδιες υπηρεσίες των ομολόγων μας είχαν ήδη αποσύρει το επιμολυσμένο ηλιέλαιο από τις αγορές τους. Τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου ύποπτου μπουκαλιού στη Γαλλία ξεκίνησαν γενικευμένες επιχειρήσεις απόσυρσης στην Ισπανία και την Ελβετία, σε δύο χώρες που έχουν επώδυνες εμπειρίες με νοθευμένα λάδια. Στην πρώτη δεν έχουν ξεχαστεί ακόμη οι 600 νεκροί που δηλητηριάστηκαν το 1981 από σπορέλαιο επιμολυσμένο με ανιλίνη, ενώ στη δεύτερη οι παλιότεροι θυμούνται ακόμη το δράμα των «φαντάρων του λαδιού», των 92 εθνοφρουρών που πέθαναν το 1940 επειδή τους τάισαν λάδι ανακατεμένο με λιπαντικό για τα οπλοπολυβόλα.
Η ταχύτητα με την οποία έγινε η απόσυρση χειροκροτήθηκε από τους Ισπανούς καταναλωτές, αλλά προκάλεσε και απορίες, επειδή ήταν καθολική -από τις 26 Απριλίου απαγορεύτηκε η πώληση κάθε ηλιελαίου. «Oι αρχές δε μας εξήγησαν ποιο λάδι είναι επιμολυσμένο και ποιο όχι, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποθέματα που έχουμε», δήλωνε γνωστός σεφ εστιατορίου της Βαρκελώνης.
πηγαίνετε στη σελίδα πατήστε εδώ.