Αρχική arrow Οδηγός του Καταναλωτή arrow Στραβά Αγγούρια για τον πληθωρισμό

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Στραβά Αγγούρια για τον πληθωρισμό

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

strava_aguria_kata_plithorismu_imerisia_large_t_1061_4044767_type11104 Η επιστροφή των απροσδιορίστου σχήματος ζαρζαβατικών στα μανάβικα αναμένεται να ρίξει τις τιμές Ε.Ε.
Στραβά αγγούρια εναντίον...πληθωρισμού

 

12/11/2008

Το καλύτερο φάρμακο εναντίον των έμμονων ιδεών της Κομισιόν και της Κοινότητας που είχαν απαγορεύσει τη πώληση  φρούτων και λαχανικών που ξεπερνούσαν  προαποφασισμένα σχήματα, μεγέθη και διαμετρήματα από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι αναμφισβήτητα η οικονομική κρίση, η αυξανόμενη φτώχεια και η ανάγκη καταπολέμησης της αύξησης των τιμών που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό.

Στραβά αγγούρια εναντίον...πληθωρισμού

Η επιστροφή των απροσδιορίστου σχήματος ζαρζαβατικών στα μανάβικα αναμένεται να ρίξει τις τιμές

12/11/2008

Τα στραβά καρότα και αγγούρια, οι δύσμορφες ντομάτες  που μέχρι σήμερα προορίζονται για την βιομηχανία η τα σκουπίδια θα μπορούν θα ξαναβρούν τη θέση τους  στα ευρωπαϊκά μανάβικα και σούπερμαρκετ.

Το καλύτερο φάρμακο εναντίον των έμμονων ιδεών της Κομισιόν και της Κοινότητας που είχαν απαγορεύσει τη πώληση  φρούτων και λαχανικών που ξεπερνούσαν  προαποφασισμένα σχήματα, μεγέθη και διαμετρήματα από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι αναμφισβήτητα η οικονομική κρίση, η αυξανόμενη φτώχεια και η ανάγκη καταπολέμησης της αύξησης των τιμών που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό.

Έτσι, με πρόταση της Κομισιόν που ενέκρινε με ειδική πλειοψηφία το συμβούλιο των υπουργών επιτρέπεται από το προσεχή Ιούλιο η πώληση σε  μικρότερες τιμές όλων των εμφανισιακά «ελαττωματικών»  φρούτων και λαχανικών.

Σήμερα οι κοινοτικοί κανόνες υποχρεώνουν παραγωγούς και εμπόρους να  κατατάσσουν τα προϊόντα τους αυτά σε τρεις κατηγορίες στην 1η ,την 2η και την «έξτρα» ανάλογα με το αν σέβονται η όχι μια σειρά από κριτήρια-πρότυπα όπως  τα αγγούρια και τα καρότα και τα κολοκύθια να είναι... ίσια και όχι στραβά να έχουν συγκεκριμένο χρώμα και μέγεθος και ανάλογα να προσδιορίζεται και το ύψος της τιμής τους.

Όσα από τα  λαχανικά και τα φρούτα κρίνονται εκτός προδιαγραφών (δύσμορφα) πηγαίνουν είτε στη βιομηχανία (κονσέρβες ,έτοιμα φαγητά κ.λ.π.) είτε στα σκουπίδια. Από τον Ιούλιο όμως θα μπορούν να πωλούνται ελεύθερα με αποτέλεσμα αφενός να μειωθούν οι τιμές αφετέρου δε να ξαναρχίσουν να καλλιεργούνται ποικιλίες που ήσαν πολύ πιο νόστιμες από τις σημερινές αλλά όχι τόσο καλής εξωτερικής εμφάνισης.

Η απόφαση αυτή καλύπτει 26 φρούτα και λαχανικά μεταξύ των οποίων τα βερίκοκα, τις αγκινάρες, τα σπαράγγια, τις μελιτζάνες, τα αβοκάντο, τα φασολάκια, κουνουπίδια, τα κεράσια, τα κολοκυθάκια, τα αγγούρια ,τα καρότα, τα πράσα, τα πεπόνια τα κρεμμύδια και τα αντίδια.

Δυστυχώς θα συνεχίσουν να ισχύουν οι σημερινές προδιαγραφές για  δέκα άλλα φρούτα και λαχανικά  μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα μήλα, οι φράουλες και οι ντομάτες που αντιπροσωπεύουν σε αξία το 75% των φρούτων και λαχανικών που πωλούνται στην Ευρώπη. Αλλά και αυτά θα μπορούν να διατίθενται στην  λαική κατανάλωση αν είναι «δύσμορφα»υπό τον όρο ότι στις συσκευασίες τους θα έχουν μια ετικέτα που θα λέει ότι πρόκειται για προϊόντα που προορίζονται για μεταποίηση.

Με το ισχύον σύστημα αποκλεισμού  οι ποσότητες που δεν φθάνουν μέχρι τον τελικό καταναλωτή αντιπροσωπεύουν συχνά μέχρι και το 20%  της συνολικής παραγωγής ενός φρούτου η λαχανικού ενώ με το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι σε πολλά από αυτά οι τιμές θα πέσουν μέχρι και 40%.

Πρόκειται για έναν άλλο κίνδυνο βέβαια που απειλεί, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα να πλήξει ευθέως το εισόδημα των παραγωγών η ακόμη η κατάργηση των τριών  κατηγοριών ποιότητας  να οδηγήσει  τους κερδοσκόπους εμπόρους στη πώληση  τρίτης και τέταρτης κατηγορίας φρούτων και λαχανικών  με τις τιμές που ισχύουν σήμερα για όσα ανήκουν ποιοτικά στην 1η κατηγορία.