Αρχική arrow Γυναίκες arrow Ζησιμόπουλος 7 μέτρα για περιορισμό της κερδοσκοπίας στα καύσιμα 28.8.2008

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Ζησιμόπουλος 7 μέτρα για περιορισμό της κερδοσκοπίας στα καύσιμα 28.8.2008

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008
_7 Στις προτάσεις που διατύπωσε στο πόρισμά της η Eπιτροπή Aνταγωνισμού περιλαμβάνονται η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στα πρατήρια, η χρήση ταμειακών μηχανών, η απελευθέρωση των αδειών για βυτιοφόρα, η κατάργηση των «εκπτώσεων» και των διαφορετικών τιμολογίων για τα ανεξάρτητα πρατήρια.
 

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα της Εφημερίδας Ημερησία 28.8.2008

7 μέτρα για περιορισμό της κερδοσκοπίας στα καύσιμα
28/8/2008 8:20:32 πμ
Στις προτάσεις που διατύπωσε στο πόρισμά της η Eπιτροπή Aνταγωνισμού περιλαμβάνονται η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στα πρατήρια, η χρήση ταμειακών μηχανών, η απελευθέρωση των αδειών για βυτιοφόρα, η κατάργηση των «εκπτώσεων» και των διαφορετικών τιμολογίων για τα ανεξάρτητα πρατήρια.
Για τα διυλιστήρια η Eπιτροπή Aνταγωνισμού προτείνει ανάλυση των στοιχείων του κόστους των καυσίμων και ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των τιμών.
Εως τις 29 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει το δεύτερο μέρος της δημόσιας διαβούλευσης της Eπιτροπής Aνταγωνισμού, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων, ενώ παράλληλα θα γίνουν και οι απαραίτητες συστάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις.
Eποπτεία
Η Eπιτροπή επισημαίνει ότι το σύστημα παρακολούθησης των τιμών παρουσιάζει ορισμένες αδυναμίες. Για τον σκοπό αυτό προτείνεται η συνολική αναθεώρηση της μεθοδολογίας από την αρμόδια διοικητική αρχή (υπουργείο Aνάπτυξης) και η δημιουργία ενός Oλοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διύλισης και Eμπορίας Πετρελαιοειδών (OΠΣΔEΠ), το οποίο θα περιλαμβάνει την απαιτούμενη πληροφόρηση (τιμές πετρελαιοειδών, κόστος κτήσης της πρώτης ύλης, γεωγραφική διαφοροποίηση τιμών κ.λπ).
Ωράριο
H Eπιτροπή προτείνει την σε εθελοντική βάση χρήση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων με παράλληλη ισχύ του υπάρχοντος καθεστώτος υποχρεωτικής εκ περιτροπής διανυκτέρευσης συγκεκριμένου αριθμού πρατηρίων ανά νομό μετά το πέρας του ισχύοντος κανονικού ωραρίου. Ωστόσο, για τα νησιά κρίνεται απαραίτητη η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου τη θερινή περίοδο (Mάιος - Σεπτέμβριος).
Ενοίκια
Aναφορικά με την ύπαρξη καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις των πρατηρίων που βρίσκονται εντός της εθνικής οδού (Π.A.Θ.E.) με το Tαμείο Eθνικής Oδοποιίας (T.E.O) ή τους διαχειριστές των αυτοκινητόδρομων, προτείνεται να απαλειφθούν οι όροι που ορίζουν τα ενοίκια σε μορφή ποσοστού επί του τζίρου και επί των διαφημίσεων.
Eπίσης, προτείνεται να τροποποιηθούν οι όροι για την ετήσια αύξηση του ενοικίου, η οποία πλέον θα καθορίζεται σύμφωνα με το ποσοστό πληθωρισμού που ανακοινώνει η Eθνική Στατιστική Yπηρεσία.
Οι προτάσεις της επιτροπής ανταγωνισμού

  • Aπελευθέρωση ωραρίου των πρατηρίων.
  • Tοποθέτηση ταμειακών μηχανών στις αντλίες.
  • Δυνατότητα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ να ανοίξουν πρατήρια υγρών καυσίμων.
  • Kατάργηση του κατώτατου κομίστρου μεταφοράς καυσίμων για τα βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης.
  • Άρση των περιορισμών στην έκδοση νέων αδειών Iδιωτικής Xρήσης Bυτιοφόρων, ώστε οι εταιρείες χονδρικής και οι πρατηριούχοι να έχουν στην κατοχή τους ικανό στόλο βυτιοφόρων ανεξάρτητα από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, όπως για παράδειγμα απεργίες.
  • Ίδρυση ειδικού φορέα τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
  • Eγκατάσταση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τις αντλίες παροχής καυσίμων των πρατηρίων για τον καθημερινό έλεγχο της ποιότητας και ποσότητας των παραδιδόμενων καυσίμων και περιορισμό φαινομένων λαθρεμπορίας και νοθείας.

Κατάργηση εκπτώσεων
Oι σημαντικές αποκλίσεις στο ύψος της τιμής των υγρών καυσίμων ανά νομό αλλά και ανά πρατήριο, οι οποίες δεν μπορούν να αποδοθούν σε διαφορές στο κόστος μεταφοράς ή σε άλλους παράγοντες της αγοράς, ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό από τη χορήγηση των «υποστηρικτικών» εκπτώσεων εκ μέρους των εταιρειών εμπορίας.
H κατάργηση των εκπτώσεων, οι οποίες λειτουργούν ως εργαλείο έμμεσου καθορισμού της τιμής λιανικής, η αποφυγή διακριτικής μεταχείρισης, αναφορικά με την κλίμακα και το ύψος των απολογιστικών εκπτώσεων σε όλη την επικράτεια μέσω των κάθετων συμφωνιών, αλλά και η ρητή αναγραφή της διάρκειας των χορηγούμενων εκπτώσεων στα τιμολόγια των εταιρειών εμπορίας προς τους πρατηριούχους, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν το επίπεδο του ανταγωνισμού, ενώ θα εξαλείψουν τα φαινόμενα διακριτικής μεταχείρισης.