Αρχική arrow Γυναίκες arrow Βλέπουμε καλά η είναι Θαύμα Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Βλέπουμε καλά η είναι Θαύμα Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008
_________ Το μη φωνάζεις γιατί χάνεις το δίκιο σου, αποδείχθηκε λάθος. Βλέπουμε καλά η είναι Θαύμα Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ Κι όμως είναι αλήθεια. Ελεγχος στα καύσιμα, Αγορανομική Διάταξη στις πολυεθνικές - κοινοποίηση συμφωνίες - υπερτιμολογήσεις, στα S.M. και τώρα πήρα φόρα, και ΜΠΡΑΒΟ στον Γιώργο...
 

Με απόφαση Γ.Βλάχου
 Αγορανομική διαταξη με σκοπό τη διαφάνεια των τιμών στην αγορά εξέδωσε το ΥΠΑΝ
 
 ΑΠΕ 3.9.2008
 Ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και Γιώργος Βλάχος
 Αθήνα
 
 Mε σκοπό τη διαφάνεια στη διασταύρωση των στοιχείων που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες ελέγχου για τη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά, εκδόθηκε αγορανομική διαταξη με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ.Βλάχου συμφωνα με την οποία όλα τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα (βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεταιριστικά εργοστάσια παραγωγών, εισαγωγείς- χονδρέμποροι και χονδρέμποροι) υποχρεούνται να γνωστοποιούν, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, τις ειδικότερες συμφωνίες τους, όπως αυτές διαμορφωνονται στο πλαίσιο των ετήσιων συμφωνιών λιανεμπορίου βιομηχανίας.
 
 Ακόμη, η αγορανομική διάτηξη ορίζει ότι ταυτόχρονα θα πρέπει οι υπόχρεοι να ενημερώνουν εγγράφως και τον κάθε πελάτη τους, για το γεγονός ότι ενημέρωσαν το υπουργείο, τόσο για το χρόνο γνωστοποίησης των ειδικότερων αυτών συμφωνιών, όσο και για το περιεχόμενό τους, κατά το μέρος που αφορά το συγκεκριμένο πελάτη.
 
 Η ενημέρωση αυτή δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις τρεις εργάσιμες ημέρες από την γνωστοποίησή της στο υπουργείο.
 
 Το υπουργείο σημειώνει ότι με τη Νέα Αγορανομική Διάταξη οι παροχές, που προβλέπονται από τις συγκεκριμένες αυτές συμφωνίες (μεταξύ των προμηθευτών και των πελατών τους) δεν είναι νόμιμες και δεν μπορεί να γίνονται δεκτές από τα πρόσωπα (νομικά ή φυσικά) προς τα οποία χορηγούνται, εάν τα πρόσωπα αυτά δεν κατέχουν την έγγραφη γνωστοποίηση, που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.
 
 Η έγγραφη, δε, αυτή γνωστοποίηση θα πρέπει να επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
 
 4.9.2008
 Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης -στο πλαίσιο της παρέμβασής του στην αγορά και των 41 μέτρων κατά της ακρίβειας-, για τη διακοπή του φαινομένου των υπερτιμολογήσεων σε προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, όταν αυτά πωλούνται στην ελληνική αγορά.
 
 Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλιας παρατηρήθηκε στην ελληνική αγορά το φαινόμενο πώλησης προιόντων πολυεθνικών εταιρειών ακριβότερα από ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ και στο πλαίσιο των 41 μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για την παταξη της ακρίβειας εντάσσεται νομοθετική ρύθμιση για την τιμολόγηση των ενδοομιλικών συναλλαγών.
 
 Δηλαδή το υπουργείο Ανάπτυξης θα λαμβάνει γνώση, γιατί η μητρική ετιαρεία αποφασίζει να πουλήσει ακριβότερα στη θυγατρική της ένα προϊόν όταν πρόκειται να απευθυνθεί στην δική μας αγορά.
 
 Όπως σημείωσε όμως ο υπουργός η ρύθμιση αυτή που βρίσκεται στο νομοπαρασκευαστικό σταδιο αυτές τις ημέρες, αφορά τις συναλλαγές μόνο μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών (πχ δε αφορά τις συναλλαγές με εμπορικούς αντιπροσώπους).
 
 Όπως είπε ο κ. Φώλιας αντίστοιχη νομοθεσία υπάρχει σε 16 χώρες της ΕΕ και η Ελλάδα είναι η 17η η οποία θα ενσωματώσει αυτή τη νομοθεσία με στόχο τη διαφάνεια στη διαδικασία τιμολόγησης των προιόντων και πρόσθεσε ότι έχει διαπιστωθεί στην ΕΕ ότι το 60% του όγκου των συναλλαγών γίνεται ενδοομιλικά και η σχετική νομοθεσία έχει βοηθήσει, ώστε να αποφεύγονται οι υπερτιμολογήσεις.
 
 Οι θυγατρικές θα πρέπει να τηρούν ένα «φάκελλο τεκμηρίωσης» που θα αφορά τόσο στις ελληνικές πολυεθνικές, όσο και στις ξένες όπου με βάση στοιχεία που έχει θέσει ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ, στη λογική της «πολιτικής των ίσων αποστάσεων» θα αποδεικνύεται αντικειμενικά ο λόγος για τον οποίο κάποια μητρική εταιρεία αποφασίζει να πουλήσει ακριβότερα στη θυγατρική που έχει στην Ελλάδα από την τιμή που πουλά σε αλλη θυγατρική της στην ΕΕ.
 
 Ο φάκελλος αυτός θα βρίσκεται στα λογιστήρια των εταιρειών και θα ενημερώνεται προκειμένου να δοθεί στις αρμόδιες αρχες όποτε και αν τους ζητηθεί, ενώ οι ίδιες οι εταιρείες θα έχουν την υποχρεώση μέσα σε τεσσερσημιση μήνες μετά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου να ενημερώνουν το υπουργείο για την τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησαν.
 
 Σημειώνεται ότι η σχετική νομοθεσία θα έχει ως χρόνο έναρξης τη νέα χρονιά και συνεπώς όπως είπε ο υπουργός μέχρι το Μάιο οι θυγατρικές θα πρέπει να έχουν ήδη συμπληρώσει τον πρώτο τους «φάκελλο τεκμηρίωσης» για τη γνωστοποιησή του στο υπουργείο που θα αφορά στην τιμολόγηση για το 2008.
 
 «Πιστευω ότι με αυτή τη ρύθμιση η τιμές θα πέσουν διότι θα σταματήσουν οι αδικαιολόγητες τιμολογήσεις» είπε ο υπουργός και ανέφερε ότι ο νέος νόμος θα προβλέπει πρόστιμο 10% επί του τζίρου του συγκεκριμένου προιόντος για το οποίο προκύπτει υπερτιμολόγηση, ενώ η ποινή θα συνοδευεται από διοικητικές και φορολογικές κυρώσεις.
 
 Σε ότι αφορά στον ελεγχο της αγοράς και τη δυνατότητα των υπηρεσιών να ανταποκριθούν στον όγκο εργασίας ο υπουργός ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη φάση συστασης της Αρχής Εποπτείας της Αγοράς την οποία αρχικά θα στελεχώσουν 225 υπάλληλοι με τις ειδικότητες που απαιτούνται και εξεφρασε την αισιοδοξία του για την αποτελεμσατικότητα της νέας αρχής.
 
 Σημειώνεται ότι όπως διευκρίνησε ο υπουργός δεν θα περιληφθούνε τα υγρά καυσιμα στη συγκεκριμένη ρύθμιση.