Αρχική arrow Γυναίκες arrow 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια μέρα Προσοχής στη Διατροφή

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

16 Οκτωβρίου Παγκόσμια μέρα Προσοχής στη Διατροφή

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

16___ Παραθέτουμε αυτούσιο το Δ.Τ. της Ομοσπονδίας ΙΝΚΑ
ΔΤ 189 Πέμπτη 15.10.2008
16 Οκτωβρίου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – Η ΜΕΛΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ - Η ΑΛΦΑΤΟΞΙΝΗ που πάει ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ και ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ με ΓΑΛΑ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ

 

Η παγκοσμιοποίηση της κινητικότητας του κεφαλαίου, της μεγαλύτερης δύναμης στην ανθρώπινη δραστηριότητα, έκαμψε τον αυτοσεβασμό και τον αλληλοσεβασμό, υπέρ της αφθονίας των κερδών.
Τα κέρδη έρχονται, για το γάλα ας πούμε, όταν αυτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο, και, όχι απαραιτήτως, αρκεί να φαίνεται ο δείκτης του ασβεστίου ψηλά.
Αυτό μπορούμε να το κάμουμε και με την άσπρη σκόνη της μελαμίνης που πειράζει προς τα πάνω το άζωτο που αποτελεί δείκτη ασβεστίου, όχι να έχει υψηλό ασβέστιο, αλλά ο δείκτης του αζώτου και ας είναι στον πάτο το ασβέστιο.

Άρα, αφθονία τροφίμων και τροφίμων σκουπιδιών και αφθονία κερδών και αφθονία ασθενειών καρδιοπαθειών και βάλε.
Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι όμως. Είμαστε σε μια καινούργια Γή, που λειτουργεί με τους κανόνες του τετράγωνου τροχού ακόμα. Θα ξυπνήσουν οι αρμόδιοι.
Σαφές είναι ότι στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, καταχωρούνται δημοσιεύματα και Δελτία Τύπου, ωφέλημα καθοδηγητικά και χρηστικά για τον καταναλωτή.
Όταν ενεργούνται καταχωρήσεις που δημιουργούν σύγχυση και ως προς την προέλευσή τους, όπως αυτή σήμερα του Νέο ΙΝΚΑ του προέδρου του κου Τσέκερη που αυτοπροβάλλεται ως το ΙΝΚΑ και ως πρόεδρός του, ενώ το ΙΝΚΑ έχει πρόεδρο τον κο Λεχουρίτη, που επειδή νίκησε εκλογικά τον κο Τσέκερη αυτός αποσχίστηκε μεν, αλλά αναφέρεται επιμόνως σε κάτι που δεν είναι.
Το μύνημα της medNutrition με την οποία το ΙΝΚΑ, το γνωστό ιστορικό ΙΝΚΑ, ανταλλάσει χρήσιμες βοήθειες, για την παγκόσμια ημέρα διατροφής, έχει ως ακολούθως:
Για το 2007 η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής αποτέλεσε μια ευκαιρία για περισσότερο διάλογο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, είναι η γιορτή της διατροφής ως ανθρώπινο δικαίωμα (The Right to Food).
Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.
"Τα τρόφιμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανθρώπινη επιβίωση, την ποιότητα ζωής και θεμελιώδης ανθρώπινη αναγκαιότητα" έγραφε το σχετικό ψήφισμα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θα έπρεπε να γιορτάζει την αφθονία και την ποικιλία των τροφών που υπάρχουν στον πλανήτη, αλλά η συζητήσεις επικεντρώνονται πιο πολύ γύρω από τις δύο σύγχρονες επιδημίες που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα: τον υποσιτισμό και την παχυσαρκία.
Την ίδια στιγμή που το αυτονόητο δικαίωμα στην τροφή καταρρακώνεται καθημερινά στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, η υπερκατανάλωση στις λεγόμενες αναπτυγμένες περιοχές οδηγεί σε σοβαρές διαταραχές λήψης τροφής.
Σήμερα ο υποσιτισμός απειλεί περισσότερο από 850 εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη, 2 δις. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών, 40 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα, 300 εκατομμύρια ενήλικοι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από παχυσαρκία, ενώ ο πλανήτης βιώνει τη μεγαλύτερη υπερεπάρκεια τροφίμων, καθώς τα παραγόμενα τρόφιμα ξεπερνούν κατά 50% τις διατροφικές μας ανάγκες (π.χ. 356 κιλά δημητριακών ανά άτομο).
Οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Ε.Ε και η Βραζιλία αποτελούν το 33% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο καταναλώνει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής μοσχαριού, περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας παραγωγής πουλερικών και περισσότερο από το 80% της παραγωγής χοιρινού.
Ο υποσιτισμός, όμως, δεν ορίζεται απαραίτητα από την έλλειψη τροφίμων αλλά από την έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ανάπτυξη, την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή. Το 55% των παιδικών θανάτων στον αναπτυσσόμενο κόσμο οφείλεται στον υποσιτισμό. Αυτά τα παιδιά δεν πεθαίνουν από την πείνα. Πεθαίνουν από κακή, ανεπαρκή σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά διατροφή.
Η παχυσαρκία είναι ασθένεια και σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αυτή τη στιγμή πάνω από 300 εκ. ενήλικες σε όλο τον κόσμο είναι παχύσαρκοι, 100 εκ. περισσότεροι από το 1995. Η παχυσαρκία συνδέεται με σειρά σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία όπως:
• καρδιαγγειακά νοσήματα, ( μαζί με τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η συχνότερη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, με 17,5 εκατομμύρια ζωές να χάνονται κάθε χρόνο)
• διαβήτη ( εκτιμάται ότι ο αριθμός των διαβητικών θα ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια το 2025), ενώ «κάθε 10 δευτερόλεπτα ένα άτομο πεθαίνει από διαβήτη. Τα ίδια 10 δευτερόλεπτα, δύο άτομα εμφανίζουν διαβήτη».
• καρκινογενέσεις, ( η τροφή υπεύθυνη για το 30% των κρουσμάτων καρκίνου)
• αυξημένη χοληστερίνη από την παιδική ηλικία κλπ.
Στην Ελλάδα και γενικά στις ευρωπαϊκές χώρες δεν βιώνουμε έντονα το πρόβλημα του υποσιτισμού. Αντίθετα μας απασχολεί έντονα η παχυσαρκία.
Οι Έλληνες, φαίνεται ότι ξεχάσαμε τη "Μεσογειακή Δίαιτα" η οποία είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, όσπρια, λαχανικά και φρούτα και ακολουθούμε πλέον διατροφή με βάση το κρέας και τα ακόρεστα λίπη, δηλαδή την δίαιτα "Δυτικού τύπου".
Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό μέχρι το 2020, η παχυσαρκία και οι επιπλοκές που δημιουργεί (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου) θα ευθύνονται για το 72% των θανάτων.
Στο θέμα της παχυσαρκίας, η Μεσογειακή Διατροφή, η σωστά εφαρμοσμένη ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη επιλογή για να διασφαλισθεί η υγεία ιδιαίτερα των νεότερων γενιών.
Το ΙΝΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές:
• Η πολυφαγία είναι επιβλαβής συνήθεια.
• Οδηγεί στην παχυσαρκία και σε ψυχικές διαταραχές.
• Η παχυσαρκία είναι μια «επιδημία» μεταξύ των παιδιών και των νέων ανθρώπων.
• Οι Έλληνες μαθητές είναι παχύσαρκοι από τις κακές επιλογές και τις διατροφικές συνήθειές τους.
• Διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων για τη σωστή επιλογή και χρήση του προϊόντος
Καλό θα ήταν να μην βλέπουμε την υγεία σαν ευλογία, την οποία απλά θα ευχόμαστε, αλλά σαν ανθρώπινο δικαίωμα για το οποίο αξίζει να αγωνιστούμε.
Για κάθε δολάριο που ξοδεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στον κόσμο, η βιομηχανία τροφίμων ξοδεύει 500 δολάρια για την προώθηση των επεξεργασμένων τροφίμων.
"Πρέπει να γίνει συνείδηση και τρόπος ζωής ότι καταναλώνουμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να καταναλώνουμε." INKA
Φοντόρ Χριστίνα, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.