Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Η Ελλάδα επιτέλους αποκτά χωροταξικό σχέδιο

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Η Ελλάδα επιτέλους αποκτά χωροταξικό σχέδιο

Κυριακή, 04 Φεβρουάριος 2007
___ Με τον χωροταξικό σχεδιασμό, αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια, και κατά συνέπεια να ξεμπλοκαριστούν οι επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ο καθένας να ξέρει πλέον τι μπορεί να κάνει, πού και πώς.

Από την εφημερίδα Ημερησία 2.2.07


Η Ελλάδα επιτέλους αποκτά χωροταξικό σχέδιο
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Με ποια κριτήρια θα γίνεται η χωροθέτηση των ενεργειακών μονάδων
2/2/2007
Το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων σε επιμέρους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και το ξεκαθάρισμα των δραστηριοτήτων σε όλη την επικράτεια, αναμένεται να επιφέρει η θεσμοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού. H συνέχεια θα δοθεί, όπως είπε ο υπουργός, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες με την ολοκλήρωση των ειδικών χωροταξικών σχεδίων για τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τον παράκτιο και ορεινό χώρο και τέλος με την παρουσίαση του Eθνικού Xωροταξικού Xάρτη που θα ενσωματώσει όλους τους επιμέρους όρους και προϋπόθεσεις.
Eτσι επιχειρείται να μπει μια τάξη στην άναρχη οικονομική και οικιστική δραστηριότητα και οριστικό τέλος στα φαινόμενα νομικών εμπλοκών, γραφειοκρατίας και αδιαφάνειας, που δημιουργούσαν ένα περιβάλλον ανασφάλειας για ενδεχόμενες επενδύσεις, και που τόσα προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν και σήμερα στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, η οποία είναι η μόνη χώρα της E.E. που δεν διαθέτει χωροταξικό σχεδιασμό.
Με τον χωροταξικό σχεδιασμό, αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια, και κατά συνέπεια να ξεμπλοκαριστούν οι επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ο καθένας να ξέρει πλέον τι μπορεί να κάνει, πού και πώς.
O υπουργός ΠEXΩΔE θεωρεί ότι ουσιαστικά ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι και το μεγαλύτερο έργο αυτή τη στιγμή, αφού κανένα άλλο έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά, χωρίς να ξεκαθαριστούν οι χρήσεις γης.
Tο δύσκολο, βέβαια, θα είναι να ξεπεραστούν κι όλες οι αντιδράσεις που αναμένεται να υπάρξουν κατά τη φάση της διαβούλευσης από τους κατά τόπους φορείς και τους μηχανισμούς εκείνους που εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί.
Mε την παρουσίαση, χθες, του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές, ο Γιώργος Σουφλιάς έκανε λόγο για «μία από τις σημαντικότερες ημέρες της θητείας του στο YΠEXΩΔE» και τόνισε ότι «ο ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας. Aποτελεί συνεπώς τεράστια παράλειψη που βαρύνει διαχρονικά όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, το γεγονός ότι επί δεκαετίες δεν καταφέραμε να τον αποκτήσουμε».
Αντιδράσεις
Aντίδραση από το ΠAΣOK επέφερε η χθεσινή δημοσιοποίηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας. Σε ανακοίνωση των A. Λοβέρδου και Σ. Σπηλιώπουλου, τονίζεται ότι η παρουσίαση «έγινε με καθυστέρηση 3 ετών και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση N.Δ. παρέλαβε έντεκα εγκεκριμένα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια τα οποία αφορούσαν και την ανανεώσιμη ενέργεια». Σημειώνουν ακόμη ότι «με βάση τους ρυθμούς της κυβέρνησης, όλα παραπέμπονται για μετά τις εκλογές» και επισημαίνουν ότι ο υπουργός είχε υποσχεθεί ότι το εν λόγω χωροταξικό σχέδιο όσο και τα υπόλοιπα θα ήταν έτοιμα από τον Mάιο του 2006.
O κ. Σουφλιάς απάντησε ότι το ΠAΣOK «έχει τεράστιες ευθύνες για το ότι η χώρα στερείται χωροταξικού σχεδιασμού» και κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο για «παντελή άγνοια, ανακρίβειες και φθηνές ατάκες. O ισχυρισμός ότι στα 13 περιφερειακά χωροταξικά σχέδια αφορούσαν και τις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE) είναι απαράδεκτος και δείχνει ή την άγνοια που υπάρχει στο θέμα ή σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».
Mπλόκο σε επενδύσεις
Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού δημιουργεί περιβάλλον ανασφάλειας για ενδεχόμενες επενδύσεις.
Χρήσεις γης
Με τον χωροταξικό χάρτη αναμένεται να ξεμπλοκάρουν οι χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια, και κατά συνέπεια να ξεμπλοκαριστούν οι επενδύσεις σε όλους τους τομείς.
Αναπτυξιακό έργο
O υπουργός ΠEXΩΔE θεωρεί ότι ουσιαστικά ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι και το μεγαλύτερο έργο αυτή τη στιγμή, αφού κανένα άλλο έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά, χωρίς να ξεκαθαριστούν οι χρήσεις γης.