Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ έχουν επιβληθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Τ

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ έχουν επιβληθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Τ

Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2006
____10_ Από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Business stories Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006 «Τιμωρήθηκε» με πρόσημα 10 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ, αλλά δεν πληρώνει! Τα «εγκλήματα» του Οργανισμού και οι ποινές από την ΕΕΤΤ (που δεν πρόκειται να εκτίσει ελλείψει μηχανισμών)... -ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥ
 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Business stories
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006
«Τιμωρήθηκε» με πρόσημα 10 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ, αλλά δεν πληρώνει!
Τα «εγκλήματα» του Οργανισμού και οι ποινές από την ΕΕΤΤ (που δεν πρόκειται να εκτίσει ελλείψει μηχανισμών)... -ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥ


Πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ έχουν επιβληθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στον ΟΤΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια για μη συμμόρφωση του Οργανισμού με την ισχύουσα τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία και άλλες παραβάσεις. Όπως αποδεικνύεται από τα πρόσημα που έχουν επιβληθεί, ο ΟΤΕ ενεργεί παραβαίνοντας διαρκώς τις αποφάσεις της ρυθμιστικής αρχής και αγνοεί κατά συρροήν τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ισχύουσας τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας. Παρά την επιβολή των προστίμων, πάντως, ο ΟΤΕ δεν φαίνεται να ενοχλείται, καθότι το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει η Επιτροπή έχει επιβληθεί μόνο μία φορά, το 2005 (ενδέχεται να επιβληθεί ξανά φέτος). Εκτός αυτού ο ΟΤΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του, δηλώνει ότι έχει προσβάλει το σύνολο των αποφάσεων στο δευτεροβάθμιο όργανο και ως εκ τούτου δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό.

Η αντιδικία με την TelePassport
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο το συνολικό ποσό των προστίμων αυξάνεται, ενώ φέτος προτού τελειώσει το έτθ5, έχει ήδη φθάσει στα 3,3 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς ακόμη δεν έχει φθάσει στην ολομέλεια της επιτροπής η πρόσφατη υπόθεση αντιδικίας με την TelePassport, γεγονός που αναμένεται όμως να συμβεί εντός του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν τότε το φως της δημοσιότητας, ο ΟΤΕ κλήθηκε εκ νέου σε ακρόαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν συμμορφώθηκε με την προηγούμενη προσωρινή διάταξη της επιτροπής, η οποία είχε εκδοθεί όταν οι δύο εταιρείες είχαν κληθεί να επιλύσουν το μεταξύ τους θέμα. Η υπόθεση αφορά στη διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης της εταιρείας TelePassport από τον ΟΤΈ τον Οκτώβριο.
Πρόκειται για κυκλώματα τηλεπικοινωνιών που νοικιάζουν οι εναλλακτικοί πάροχοι από τον ΟΤΕ προκειμένου να δημιουργούν δίκτυο σε όλη τη χώρα και τα οποία ο ΟΤΕ βάσει της κείμενης νομοθεσίας είναι υποχρεωμένος να μισθώνει. Ο ΟΤΕ, επικαλούμενος χρέη της εταιρείας TelePassport, είχε σταματήσει τη λειτουργία των κυκλωμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις κλήσεις των συνδρομητών της. Η ΕΕΤΤ αποφάνθηκε τότε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να «ανεβάσει» τα κυκλώματα της TelePassport και η εταιρεία να καταβάλει εγγυητική επιστολή εντός ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος. Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από τον ΟΤΕ, η απόφαση ερμηνεύτηκε με τρόπο τέτοιο που για να προχωρήσει σε επανασύνδεση των κυκλωμάτων της TelePassport έπρεπε να καταβληθεί πρώτα η εγγυητική και έτσι δεν συμμορφώθηκε άμεσα με την απόφαση. Το γεγονός αυτό μπορεί να στοιχίσει στον ΟΤΕ υπέρογκο πρόστιμο.
Κύκλοι που γνωρίζουν καλά την αγορά αναφέρουν ότι, εφόσον διαπιστωθεί άρνηση του Οργανισμού να συμμορφωθεί με την απόφαση της επιτροπής, ενδέχεται να του επιβληθεί το υψηλότερο δυνατό πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει η ΕΕΤΤ, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, η αυξητική τάση των προστίμων θα διατηρηθεί και το σύνολο των προστίμων στην τετραετία θα αγγίσει τα 12,5 εκατ. ευρώ. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η ΕΕΤΤ επιβάλλει τα πρόστιμα, ωστόσο όπως αναφέρει μέλος της επιτροπής «δεν έχει τον μηχανισμό να τα εισπράξει», ενώ επιπλέον για πολλά από τα πρόστιμα αυτά ο Οργανισμός έχει καταφύγει στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο και οι υποθέσεις εκκρεμούν.
Το 2004 επεβλήθησαν πρόστιμα στον Οργανισμό για μη καθορισμό περιεχομένου που προβλέπεται από την καθολική υπηρεσία και ειδικότερα αφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες, για παράβαση διατάξεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού σε σχέση με τις υπηρεσίες διασύνδεσης, για παράβαση της νομοθεσίας για τη διαχείριση των σύντομων κωδικών σύμφωνα με το σχέδιο αριθμοδότησης, για μη εκπλήρωση υποχρεώσεων που του επεβλήθησαν σχετικά με τον τιμοκατάλογο διασύνδεση και για μη παροχή στοιχείων για ελέγχους της ΕΕΤΤ.
Τα δύο επόμενα έτη οι παραβάσεις κωδικοποιήθηκαν από την επιτροπή σε παραβάσεις διατάσεων της Τηλεπικοινωνιακής Νομοθεσίας και των Κανόνων του Ανταγωνισμού και παράνομες κατασκευές κεραιών.

Ο ΟΤΕ «ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ» ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ: ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ, ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΜΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Business stories
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006