Αρχική arrow Ενημέρωση arrow ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ -ΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ- ναίαί κύριοι....... ΔΙΑΣΠΟΡΑ λοιπόν ????

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ -ΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ- ναίαί κύριοι....... ΔΙΑΣΠΟΡΑ λοιπόν ????

Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2008

 

y___e
 

ΔΙΑΣΠΟΡΑ και επί των ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΩΝ των επιλήψιμων χαριστικών Δανείων. Και αφήστε τα παραμύθια. Δεν μασάει η κατσίκα ταραμά που λένε, απλά μας ταΐζετε με το ζόρι και θα ξεράσουμε, θα αρρωστήσουμε - τε όλοι μαζί. Έτσι το κόστος της χρηματοδότησης έγινε συνάρτηση της ιστορικά εκτιμώμενης πιθα...
 

ΔΙΑΣΠΟΡΑ απωλειών (χαριστικών δανείων)επί των κεφαλών των ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΩΝ των επιλήψιμων δηλαδή και χαριστικών Δανείων. Και αφήστε τα παραμύθια. Δεν μασάει η κατσίκα ταραμά που λένε, απλά μας ταΐζετε με το ζόρι και θα ξεράσουμε, θα αρρωστήσουμε - τε όλοι μαζί.Η εφαρμόζετε τον δικής επινόησης σοσιαλισμό, ας πάρει σπίτι και αυτός που δεν έχει εισόδημα και ούτε δουλειά. Κάποιος είχε πει, όχι ψάρια να φάει, να τον μάθεις να ψαρεύει. Αλλά ποιος το είπε και ποιος δίνει σημασία. Όταν καθιστάς κοινωνικό εταίρο για την -σοσιαλιστική- αναδιανομή σπιτιών και κεφαλαίων στους φτωχούς !!! κακοπληρωτές, τους συνεπείς και επιμελείς πληρωτές, χωρίς την συναίνεσή τους, ενεργείς με μοναδική αυτοκρατορικότητα και μετά επιδίδεσαι σε εκτεταμένες και επαναληπτικές συγγραφές, περί ιστορικά εκτιμώμενης αθέτησης του κάθε δανειολήπτη κ.α. ταραμάδες. Ποιος από όσους έχουν γνώση η πείρα 40 χρόνια τράπεζας, μπορεί να τα δεχθεί αυτά τα μίγματα και τις οικονομικές μεταλλάξεις, που οδήγησαν και το citicorp να ζητά Αραβικά κεφάλαια για να σωθεί. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥ΅ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕς ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - ΔΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ - ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ..............
Παραθέτουμε ολόκληρο το απευθυνόμενο σε ειδικούς κείμενο - ανάπτυγμα, της έγκριτης Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για τις υπερμεθόδους ανάπτυξης - σπρωξίματος δανείων- των τραπεζών παγκοσμίως, εξ αρχής γνωρίζοντας την μη επιστρεψιμότητά τους. Είχαν όμως μακροκανονίσει που θα τα ρίξουν μετά, στους άλλους μισούς που πληρώνουν κανονικά με την μέθοδο της αύξησης των επιτοκίων.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=28.10.2007,id=5416424,20253544

28.10.2007 Ελευθεροτυπία
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Μετράμε τις συνέπειες της πιστωτικής κρίσης

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ*

Η εκδήλωση της πιστωτικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και μερικούς μήνες δεν αποτελεί κατάληξη τυχαίων γεγονότων και βραχυχρόνιων συνθηκών. Σε αυτό το άρθρο θα υποστηρίξω ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας σχεδόν νομοτελειακής διαδικασίας η οποία άρχισε περίπου πριν από είκοσι χρόνια, γιγαντώθηκε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και εν τέλει οδήγησε σε αποτελέσματα τα οποία δεν θεραπεύονται μέσω παραδοσιακών συνταγών και μεθόδων. Η άμεση έκθεση της ευρωπαϊκής και της ελληνικής οικονομίας στους εν λόγω κινδύνους είναι περιορισμένη, όμως οφείλουμε να εξετάσουμε δευτερογενείς επιδράσεις. Η χρηματοδότηση ενυπόθηκων δανείων χαμηλής διαβάθμισης ήταν σχετικά περιορισμένη στη δεκαετία του '80. Ομως λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν οι δύο προϋποθέσεις για τη γιγάντωσή της.

Η πρώτη αφορά την ανάπτυξη εξελιγμένων μεθόδων πιστοληπτικής διαβάθμισης, σχεδιασμού και αξιολόγησης πιστωτικών παραγώγων, με αποτέλεσμα τα πιστωτικά ιδρύματα να έχουν μια καλύτερη εκτίμηση, τιμολόγηση και έλεγχο των πιστωτικών κινδύνων.
Ανησυχούν τους ιθύνοντες της Fed (κτίριο, φωτ. επάνω) τα σημάδια της πιστωτικής κρίσης, ενώ στη φωτ. κάτω δεκάδες καταθέτες είχαν σπεύσει ανήσυχοι να σηκώσουν τα λεφτά τους από την τράπεζα Northern Rock, καθώς οι πληροφορίες την έφεραν να κλυδωνίζεται από το ντόμινο της κρίσης των στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου.
Έτσι το κόστος της χρηματοδότησης έγινε συνάρτηση της ιστορικά εκτιμώμενης πιθανότητας αθέτησης του κάθε δανειολήπτη, ενώ η καλύτερη εκτίμηση των πιστωτικών κινδύνων υποβοήθησε την ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς διαπραγμάτευσης ενυπόθηκου χρέους. Σε αυτό το σημείο η εξέλιξη του ρυθμιστικού πλαισίου προσέθεσε τη δεύτερη προϋπόθεση, η οποία αφορά τη δυνατότητα τιτλοποίησης δανειακών χαρτοφυλακίων. Κατ' αυτό τον τρόπο, η δυνατότητα συγκέντρωσης δανείων με τη μορφή νέων χρεογράφων έδωσε τη δυνατότητα μεταφοράς και διασποράς των πιστωτικών κινδύνων σε επενδυτές οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με τις αρχικές χρηματοδοτήσεις.

Έτσι τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ταχύτατα το μοντέλο χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων χαμηλής διαβάθμισης, τιτλοποίησης και διασποράς στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η διαδικασία αυτή οδήγησε σε μια σειρά από θετικά αποτελέσματα, όπως η ευρύτερη διάχυση των κινδύνων, η μεγαλύτερη και φθηνότερη πρόσβαση των πιστωτικών ιδρυμάτων στις αγορές κεφαλαίων και κατά συνέπεια η αποτελεσματική κάλυψη των στεγαστικών αναγκών. Όμως αυτά τα οφέλη δεν αποκτήθηκαν με μηδενικό κόστος και κινδύνους. Αντιθέτως, διατείνομαι στο παρόν άρθρο ότι αυτά είναι σημαντικά, διαπερνούν τον βραχυχρόνιο χρονικό ορίζοντα, τη γεωγραφική διάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών και αντανακλούν στη διεθνή επενδυτική συμπεριφορά. Ας αναρωτηθούμε γιατί, ενώ η συγκεκριμένη αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής διαβάθμισης είναι τόσο μικρή σε σχέση με τα διεθνή μεγέθη, οι αγορές και οι εποπτικοί οργανισμοί αποδίδουν τόσο μεγάλη σημασία.

Μια πρώτη σκέψη συγκλίνει στο συμπέρασμα ότι η πιστωτική κρίση θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του κατασκευαστικού τομέα και επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, με άμεσες συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη. Πράγματι, οι εκτιμήσεις της Fed αναφέρουν ότι η κρίση στέρησε περίπου μία ποσοστιαία μονάδα από την ανάπτυξη της χώρας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όμως μια βαθύτερη εκτίμηση των πραγμάτων μάς οδηγεί στη δομή της αγοράς και τη συμπεριφορά των μερών της.

Από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων, το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο επέτρεψε την ανάπτυξη παθολογικών κινήτρων, όπου η χρηματοδότηση ενυπόθηκων δανείων χαμηλής διαβάθμισης αποσκοπούσε στην τιτλοποίησή τους και τη διασπορά στο επενδυτικό κοινό που ήταν διατεθημένο να αναλάβει τους εν λόγω κινδύνους. Έτσι, κάθε κίνητρο ακριβούς πιστωτικής διαβάθμισης και τιμολόγησης αρχίζει να καταλύεται, ενώ η διαδικασία αυτή εντείνεται από την ισχυρή ζήτηση τίτλων υψηλού κινδύνου - απόδοσης.

Από την πλευρά των επενδυτών, η συσσώρευση ζημιών από χρεόγραφα, προερχόμενα από τιτλοποιήσεις, εγείρει ερωτήματα για την εγκυρότητα των πιστωτικών διαβαθμίσεων και επομένως αυξάνει την αβεβαιότητα για τις τιμολογήσεις αυτών των προϊόντων.
Αυτό με τη σειρά του μειώνει τη ζήτηση χρεογράφων και τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και δυσχεραίνει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Ωστόσο, η πιο δραστική και μακροχρόνια συνέπεια είναι η μεταβολή της επενδυτικής συμπεριφοράς, με αύξηση της αποστροφής προς τον κίνδυνο και ροπή προς βραχυχρόνια επενδυτικά αποτελέσματα. Εμμονή σε μια τέτοια συμπεριφορά οδηγεί σε οδυνηρά και μακροχρόνια προβλήματα.

Η μέχρι τώρα στάση των ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Περιορίζονται στην εξέταση των επιδράσεων της πιστωτικής κρίσης στην οικονομική ανάπτυξη, την έκδοση οδηγιών συνετής δανειοληπτικής και δανειοδοτικής συμπεριφοράς και την ίδρυση ευαγών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την απώλεια της πρώτης κατοικίας σε μεγάλες πληθυσμιακές μάζες. Οι ασκούντες την οικονομική, ρυθμιστική και εποπτική πολιτική, αγνοούν ένα θεμελιώδες φαινόμενο. Ζούμε το παράδοξο μιας πιστωτικής κρίσης κατά τη διάρκεια οικονομικής ανάπτυξης. Κατά ένα μέρος θα μπορούσαμε να την εξηγήσουμε αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω.

Όμως, εάν παρατηρήσουμε τη διαχρονική εξέλιξη της μεγέθυνσης του αμερικανικού εισοδήματος και του ποσοστού των εξυπηρετούμενων δανείων, θα διαπιστώσουμε μια έντονα θετική συσχέτιση μεταξύ τους κατά τη δεκαετία του '80. Η σχέση αυτή διασπάστηκε για τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα: η έντονη οικονομική ανάπτυξη δεν συνεπάγεται πλέον αύξηση του ποσοστού των εξυπηρετούμενων δανείων. Αφήνω τα συμπεράσματα στον αναγνώστη.

* Καθηγητής του Manchester Business School University of Manchester, Μεγάλη Βρετανία.