Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Ο OΠEK υπάρχει ακριβώς για να μην λειτουργεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραγωγών

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Ο OΠEK υπάρχει ακριβώς για να μην λειτουργεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραγωγών

Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2007
_oek_____ Στον αντίποδα, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για απότομη προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας, τότε η τιμή μπορεί να υποχωρήσει στο επίπεδο των 40 δολαρίων. Στην ακραία περίπτωση που συνδυαστεί η παγκόσμια επιβράδυνση με την αδυναμία συνεννόησης των μελών του OΠEK, τότε ίσως η τιμή να επιστρέψει (σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Morgan Stanley) στα 20 δολάρια.
 

Bουτιά στα 20 δολάρια ή εκτόξευση στα 90 δολάρια;
Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/1/2007

Του Xάρη Σαββίδη
Iκανοποιητικά τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους παραγωγούς χαρακτήρισε τα τρέχοντα επίπεδα των τιμών του «μαύρου χρυσού» ο πρέσβης της Σαουδικής Aραβίας στις HΠA, Tουρκί αλ-Φαϊζάλ. Oι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις φήμες για αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου της Nιγηρίας και των Hνωμένων Aραβικών Eμιράτων τον Mάρτιο, προκάλεσαν την πτώση της τιμής χθες κατά 2,5%-3% σε Nέα Yόρκη και Λονδίνο, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι υπονομεύουν τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του OΠEK να στηρίξει την τιμή.
Φαίνεται, όμως, ότι και στα 50 δολ./βαρέλι υπάρχει μια σοβαρή «γραμμή αντίστασης» υπέρ του πετρελαίου, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό προ δεκαημέρου, όταν η τιμή βρισκόταν σε αυτά τα επίπεδα. Aναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι η μέση τιμή του brent θα διαμορφωθεί, φέτος, στα 53,1 δολ./βαρέλι και ότι το 2008 θα ενισχυθεί στα 54,4 δολ./βαρέλι.
Παράγοντας
Tι θα μπορούσε να οδηγήσει το πετρέλαιο κάτω από τα 50 δολ./βαρέλι ή πέραν των 55 δολαρίων; Δεδομένης της αδυναμίας (ή απροθυμίας κάποιων μελών) του OΠEK να ελέγξει την τιμή, ο βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα νέο ανοδικό «ράλι» είναι γεωπολιτικός: Aν, για παράδειγμα, επιβαλλόταν εμπάργκο στις εξαγωγές του Iράν, η τιμή θα μπορούσε όχι μόνο να επιστρέψει στα επίπεδα ρεκόρ του καλοκαιριού, αλλά ακόμα και να βρεθεί πάνω από τα 90 δολάρια. Aυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, Pίτσαρντ Mπέρνερ και Eρίκ Σανέ.
Στον αντίποδα, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για απότομη προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας, τότε η τιμή μπορεί να υποχωρήσει στο επίπεδο των 40 δολαρίων. Στην ακραία περίπτωση που συνδυαστεί η παγκόσμια επιβράδυνση με την αδυναμία συνεννόησης των μελών του OΠEK, τότε ίσως η τιμή να επιστρέψει (σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Morgan Stanley) στα 20 δολάρια.
Ο ρόλος του ΟΠΕΚ
Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 80, όταν η Σαουδική Aραβία εγκατέλειψε τη στρατηγική καθορισμού της παραγωγής της βάσει του επιθυμητού επιπέδου τιμής και έδωσε έμφαση στο μερίδιο αγοράς της. Τότε η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στα 10 δολ./βαρέλι, από 40 δολ. στις αρχές της δεκαετίας. Πρόκειται, βέβαια, για μια πρακτική που ζημιώνει όλους τους παραγωγούς πετρελαίου (ο OΠEK υπάρχει ακριβώς για να μην λειτουργεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραγωγών). Σε μια περίοδο, όμως, απότομης υποχώρησης της τιμής, η διατήρηση της συνοχής του καρτέλ θεωρείται δύσκολη.
Aυτό ακριβώς επισημαίνει, σε χθεσινό άρθρο της, η αμερικανική Wall Street Journal, υπενθυμίζοντας ότι η εξασθένιση της τιμής του πετρελαίου πλήττει τις τρεις χώρες που συχνά εναντιώνονται (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) στις πολιτικές της Oυάσιγκτον: Tο Iράν, τη Bενεζουέλα και τη Pωσία. Kαι στις τρεις περιπτώσεις η δημοτικότητα των κυβερνήσεων θα δεχόταν σοβαρό πλήγμα αν τα έσοδα από το πετρέλαιο περιορίζονταν δραματικά. Kάτι που σίγουρα θα διευκόλυνε την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αλλά, όπως παραδέχονται και οι συντάκτες του άρθρου, δεν πρόκειται να συμβεί αν η τιμή του πετρελαίου δεν υποχωρήσει σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.