Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Υπάρχει πραγματικός λόγος, για ΄΄να βρει την έξοδο΄΄ από τα προβλήματα που δημιούργησε το Νέο Ινκα

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Υπάρχει πραγματικός λόγος, για ΄΄να βρει την έξοδο΄΄ από τα προβλήματα που δημιούργησε το Νέο Ινκα

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2006
__ Από το Δ.Τ.96/05.10.2006 του ΙΝΚΑ Γεν. Ομοσπ. Καταναλωτών Ελλάδας. -Η διαχείριση διόρθωσης η εξηγήσεων για ένα Δ.Τ. τιμών των σχολικών, δεν μπορεί να γίνεται από την Ένωση Καταναλωτών προς τον Γεν. Γραμμ. Καταναλωτή, με κορώνες & απειλές, δεδομένου ότι ο Καταναλωτής δεν είναι μέλος πολιτι...

 

ΔΤ 96 / 2006 ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006

ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και Νέο ΙΝΚΑ κατά παντός.
΄΄Ο Πρόεδρος του (-ΝΕΟ-ΙΝΚΑ) κ. Τσέκερης Κωνσταντίνος, επισημαίνει ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τις ιδέες του καταναλωτικού κινήματος από όποια θέση και αν βρίσκεται, είτε εντός είτε εκτός αυτού, με στόχο την επικράτηση της αξιοκρατίας, της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης.΄΄
Αυτό είναι η ακροτελεύτια σημείωση της άποψής του την 4/10/2006 περί λαϊκοδικαστήριου στο Ε.Σ.Κ. στα Ιωάννινα, στην ιστοσελίδα του www.inka.org.gr και αναφέρεται ΨΕΥΔΩΣ και διαρκώς ως ΙΝΚΑ και μόνο στον πυθμένα της πρώτης σελίδας αναφέρεται με τον αληθή του τίτλο και επωνυμία λέγοντας:
- Το γεγονός μας προκάλεσε λύπη και οργή. Οργή διότι διασύρθηκαν όχι μόνο πρόσωπα αλλά και το ίδιο το καταναλωτικό κίνημα. Με μια ισοπεδωτική λογική που ήθελε το ΝΕΟ ΙΝΚΑ να έχει αθέμιτες συμπεριφορές, με λάσπη και υπονοούμενα, με εισαγγελικές απειλές, με οικονομικούς αποκλεισμούς, με διωγμό του εκπροσώπου από το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή (Ε. Σ. Κ.), μας θύμισαν κάποιες άλλες εποχές.

Λέμε λοιπόν και εμείς, η Ομοσπονδία ΙΝΚΑ με τα 24 πρωτοβάθμια σωματεία μέλη μας , πέραν των οποίων υπήρχαν και τα 3, το Νέο ΙΝΚΑ, το Μακεδονίας και το Ιωαννίνων, ότι με συντονιστή το Νέο Ινκα μας επιτέθηκαν διαδοχικά συνεχόμενα και επαναληπτικά, παραβαίνοντας τις ιδέες του καταναλωτικού κινήματος για να το διαλύσουν.
- Πρώτα, μετά το θάνατο του Ιδρυτή αείμνηστου Χαράλαμπου Κουρή είπαν πως, ''ότι βρισκόταν στα γραφεία της Ομοσπονδίας ήταν κληρονομιαίο του ανήλικου υιού του από την προγενεστέρα του σύζυγο κα Μαρία Μερτζάνη'' και με προσωπική μαρτυρία στο ακροατήριο του κ. Τσέκερη Κωνσταντίνου τότε αλλά και επί Χ. Κουρή Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας, σφράγισαν τα γραφεία μας για ένα χρόνο για να διαλυθούμε. Εδώ καταρρίψαμε τις μεθοδεύσεις και ακυρώσαμε μόνοι μας, τις Δικαστικές Αποφάσεις τους και είμαστε εδώ κάθε μέρα, για τους Έλληνες Καταναλωτές και με αποτελεσματική κρουστική ικανότητα, απέναντι στην καθημερινή ληστεία του, από την καλά κρατούσα αγριότητα της Ελληνικής Αγοράς. Τα ποσά των δικαστικών εξόδων και ο χρόνος που χάσαμε, εξέτρεψαν και μείωσαν την δράση μας και μείωσαν την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, αφού προγράμματά μας κόλλησαν η παρουσιάστηκε ως δικαιούχος το Νέο Ινκα και καλόπιστα έγινε δεκτό από τους ξένους.
- Ύστερα, μας είπαν, πως επειδή έχει προσβληθεί με αγωγή το Δ.Σ. του Νέο ΙΝΚΑ, δεν θα μπορέσουν να παρασταθούν στο Εφετείο Ηρακλείου για την οριστική κρίση της καταβολής του προστίμου που επιβλήθηκε στα S.M. του κου Αλεξάκη. Εδώ με διακριτή αποφασιστικότητα, έγινε αυθημερόν παραίτηση από το δικόγραφο για να μην εμποδιστεί η καταδίκη των S.M. και παραστάθηκε, αλλά, αναβλήθηκε η κρίση.
- Ύστερα, πήγε στην νέα δικάσιμο στο Ηράκλειο και αντί παράστασης για την κατακύρωση της απόφασης καταβολής του προστίμου από τα S.M. του κ. Αλεξάκη, την προηγουμένη συνέταξαν με εκπρόσωπο τον αυτό δικηγόρο, το Νέο Ινκα και τα S.M. συμφωνητικό παραίτησης από την αγωγή μας αλλά και εκχώρησης του διακριτικού σήματος ?άνδρας γυναίκα και παιδί- στα καταστήματα S.M. του κ. Αλεξάκη. Εδώ ακόμα δεν έχουμε μάθει, πια ήταν η αντιπαροχή των S,M, Αλεξάκη στο Νέο Ινκα ? κ. Τσέκερη Κωνσταντίνου. Εδώ ακόμα περισσότερο, Σε καμία δε περίπτωση δεν θα μπορέσει να αποδείξει, είτε σε Λαϊκό είτε σε τακτικό Δικαστήριο, πως υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα του: ΄΄Δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή΄΄. Για την παροχή της παραίτησης από το πρόστιμο του 1.500.000 Ευρώ, πρέπει να μας γνωστοποιήσει ποια αντιπαροχή έλαβε και τι την έκαμε η πως την διέθεσε, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Νέο Ινκα κ. Τσέκερης Κωνσταντίνος.
- Ύστερα, αυτά τα 3 Ινκα, Νέο, Ιωαννίνων και Μακεδονίας, πρόσβαλλαν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και πάγωσαν την εξυπηρέτηση των οικονομικών μας υποχρεώσεων με την κατάθεση του δικογράφου, που δεν το κοινοποίησαν και δεν επεδίωξαν να το δικάσουν αφότου έχασαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα. Σημαντικό είναι, ότι αφού με τις προσωπικές παρακλήσεις στην διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών του Αντιπροέδρου μας κου Γιάννη Αννουσάκη, δόθηκε σύντομη δικάσιμος, κατόπιν 8 μηνών διαβουλεύσεων να παραιτηθούν του δικογράφου για να συνεχίσουμε την δράση μας, ήρθε στο δικαστήριο ο συνήγορός του κος Δημήτρης Καραμήτσας και είπε πως, δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί !!! και το ανέβαλε για μετά από 4 μήνες ακόμη, όπου εκτός από εμφάνιση εγγράφων τους που ελέγχονται ως πλαστά, και Εδώ πάλι έχασαν στον άδικο σκοπό τους.
- Ύστερα, αλλά και από την αρχή, έχει κατασκευάσει ιστοσελίδα και γράφει άλλο από τον δικό του τίτλο και πως δήθεν είναι η συνέχεια του Ιστορικού ΙΝΚΑ, εμάς δηλαδή, ενώ εμείς είμαστε εδώ και θα είμαστε για πάντα, επειδή το ΙΝΚΑ είναι η συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή, και επειδή δεν σφραγίζεται ούτε λεηλατείται η συνείδηση του φτωχού και του μισθωτού. Αυτή η παραποίηση στοιχείων με δημόσια ανακοίνωση, παίρνει θέση επειδή ο Ν. 2251/94, δεν έχει λάβει θέση για το κυρίαρχο πλέον προϊόν, την κατασκευή ιστοσελίδων, δηλαδή ο κατασκευαστής να μην μπορεί να ΄΄κτίζει΄΄ και να γράφει ότι του υπαγορεύει ο πελάτης του, παρά να γράφει μόνο ότι προκύπτει από τα νόμιμα έγγραφα, της ταυτότητας του πελάτη του η της επιχειρήσεώς του.

Πράγματι λοιπόν όπως λέει:
- Το γεγονός μας προκάλεσε λύπη και οργή. Οργή διότι διασύρθηκαν όχι μόνο πρόσωπα αλλά και το ίδιο το καταναλωτικό κίνημα. Με μια ισοπεδωτική λογική που ήθελε το ΝΕΟ ΙΝΚΑ να έχει αθέμιτες συμπεριφορές, με λάσπη και υπονοούμενα, με εισαγγελικές απειλές, με οικονομικούς αποκλεισμούς, με διωγμό του εκπροσώπου από το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή (Ε. Σ. Κ.), μας θύμισαν κάποιες άλλες εποχές.
Εμείς, για και με όσες, διώξεις άσκησαν εναντίον της Ομοσπονδίας τους τα 3 Ινκα, Νέο, Μακεδονίας και Ιωαννίνων, και έχασαν, δεν ασκήσαμε τα αντίστροφα, διότι και δεν έχουμε την οικονομική αντοχή αφού και τα δικά μας προγράμματα πήραν αυτοί, αλλά και επειδή δεν αισθανόμαστε ως εκδικητές αυτών που προσπάθησαν να μας βλάψουν αλλά έβλαψαν τους Έλληνες καταναλωτές και της Κρήτης ακόμη περισσότερο, απλά επειδή, οι γενικές αρχές και η δεοντολογία της προστασίας του καταναλωτή, δεν είναι η δικαστηριακή τακτική, παρά η φιλική επίλυση.
Εδώ τώρα στην περίπτωση που συζητήθηκε στο Ε.Σ.Κ. στα Γιάννενα, ενώ πρέπει και ο άλλος εταίρος να θέλει φιλική επίλυση, το Νέο Ινκα δηλαδή, όχι μόνο δεν την έχει, αλλά ούτε και για λόγους διπλωματίας δεν προβάλλει κανένα ίχνος. Σε αυτό βέβαια ενισχύθηκε σημαντικά από τους συνδικαλιστές εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ που, πήραν θέση, σύμφωνα με την συνδικαλιστική μεθοδολογία ΄΄ως πολιτική δίωξη΄΄, επειδή ο έλεγχος αλλοίωσης τιμών ασκήθηκε από την κρατική προϊσταμένη αρχή, τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή.
Το σημαντικό στις περιπτώσεις αυτές είναι να μην ρυπαίνεις τους Πολίτες Καταναλωτές με τα εσωτερικά του σωματείου, δηλαδή όταν ένα ΔΤ του σωματείου, πάσχει, να κλείνει το Σωματείο την αμφισβήτηση όσο το δυνατόν ποιο σύντομα και χωρίς τραυματισμό της εμπιστοσύνης των Καταναλωτών.

? Η διαχείριση διόρθωσης η εξηγήσεων για ένα αμφισβητημένο Δ.Τ. τιμών των σχολικών, δεν μπορεί να γίνεται από μια Ένωση Καταναλωτών με κορώνες και συνδικαλιστικούς όρους και μεθόδους, δεδομένου ότι ο Καταναλωτής δεν είναι μέλος πολιτικοσυνδικαλιστικής παράταξης, όπως είναι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η περίπτωση του προέδρου του Νέο ΙΝΚΑ κου Τσέκερη Κωνσταντίνου έχει σπάνια και ασυνήθιστα χαραχτηριστικά. Ενώ π.χ. ο Γραμματέας Καταναλωτή κος Αθανάσιος Σκορδάς, έδωσε παραπάνω από 12 ευκαιρίες καθώς και πολλοί από τα μέλη του Ε.Σ.Κ. στην διάρκεια της συνεδρίασης στα Ιωάννινα, να λήξει ο ασκηθείς έλεγχος κατά του Νέο Ινκα για παραπλανητικές τιμές στα σχολικά, με μία συγκεκριμένη δήλωση που του προτάθηκε, όπως : ΄΄Παραλείψαμε να αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας την επόμενη διαδοχική έρευνα τιμών σχολικών του 2005 που αποτέλεσε βάση υπολογισμού αυξήσεων κατά 500% για τις τιμές στο 2006 και ζητούμε συγνώμη για αυτό΄΄, αυτός απάντησε, όχι εγώ δεν ζητάω συγνώμη από κανέναν. Εξέπληξε πράγματι, με την πρωτοφανή κορώνα αυτή όλους τους συμμετέχοντες.

? Η άποψή μας είναι πως έπρεπε να αποδεχθεί την υποβολή της δήλωσης αυτής, που άλλωστε, ο ίδιος ανάπτυξε προηγούμενα πως η αλήθεια είναι ακριβώς έτσι, (αλλά συγνώμη δεν ζητά) και αντί να αποκαλεί την προϊσταμένη αρχή των Ενώσεων Καταναλωτών Λαϊκό Δικαστήριο και να αναπτύσσει εναντίον της δικαστικούς αγώνες, να εργαστεί για τα συμφέροντα των καταναλωτών, όπως αναπτύσσει στο υπόλοιπο κείμενο της 4.10.06 στην Ιστοσελίδα του.

Η αποκατάσταση του σφάλματος η παράληψης, δεν είναι μόνο υποχρέωση του προμηθευτή, αλλά και της Ένωσης Καταναλωτών, υποχρέωση και τακτική, για την οποία, έχει διατρανώσει ο ίδιος ο κ. Τσέκερης Κωνσταντίνος, επιχειρηματολογώντας τεχνηέντως βέβαια να δικαιολογηθεί απολογούμενος, για την μέθοδο που ακολούθησε στον ιστορικά απρόβλεπτο συμβιβασμό του για το πρόστιμο των S.M. Αλεξάκη. Εκεί αποδέχτηκε τον συμβιβασμό.
Ξεχνώντας, όπως η δεοντολογία μας το επιβάλλει, τα κρίσιμα ανεξήγητα και ιστορικά λάθη του Νέο Ινκα και του κ. Τσέκερη Κωνσταντίνου, που δεν θα υλοποιούνταν χωρίς την συναίνεση υποστήριξη και συμμετοχή και των άλλων 2 σωματείων Μακεδονίας και Ιωαννίνων, προτείνουμε και από εδώ, τώρα, το Νέο ΙΝΚΑ, να ασχοληθεί με όλα όσα αναφέρει στο Δελτίο Τύπου 4.10.06 για την προστασία των Καταναλωτών, να απαλείψει τις δριμείες φράσεις και επιθέσεις που κατευθύνει στους ''Εχθρούς'' του που τους συνσυντάσσει ως εχθρούς και του Καταναλωτή, όψιμα βέβαια, και υπενθυμίζουμε πως, σε αυτό το Νομικό πλαίσιο έχει αμοιβαίως συμφωνηθεί η λειτουργία μας, και πως, όποιος δεν το σέβεται και δεν το τιμά, δεν τιμά ούτε τον εαυτό του, ΚΑΙ κυρίως ένας που δεν σέβεται τον εαυτό του, τα ήθη και τα έθιμα, όπως και, αυτό της μη προσβολής η σχολιασμό, εκείνου που δεν μπορεί να απολογηθεί, όπως π.χ. ο αείμνηστος Χ. Κουρής για τον οποίο αναφέρθηκε επανειλημμένα εντελώς απαραδέκτως,
Αυτός δεν μπορεί να σέβεται ούτε να προστατεύει τους καταναλωτές.

Υπάρχει πραγματικός λόγος, για ''να βρει την έξοδο'' από τα προβλήματα που δημιούργησε το Νέο Ινκα.