Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης RASFF - 2 κιλά Τυρί με Listeria

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης RASFF - 2 κιλά Τυρί με Listeria

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2006
___01 Τα προβλήματα υγείας από την κατανάλωση τροφίμου με Listeria, είναι τα εξής: 1) Γαστρεντερίτιδα και στομαχόπονος 2) Σε εξασθενισμένους οργανισμούς, πυρετός εμετός διάρροια για 3 – 4 ημέρες 3) Κίνδυνος θανάτου εκτός συνδρομής και άλλων αιτίων δεν υπάρχει. Το σύστημα Έγκαιρης Προει...
 

ΕΦΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.9.2006
Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές ενημερώθηκε για τη διακίνηση τυριού camember από νωπό γάλα Γαλλίας από τη Βελγική εταιρεία ISPC Gent στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία», στο οποίο ανιχνεύτηκε Listeria monocytogenes.
Πρόκειται για προϊόν με την ονομασία «Camember Isigny Sainte Mere», με αριθμό παρτίδας 191-2 και ημερομηνία ανάλωσης 11/09/06.
Το συγκεκριμένο προϊόν εισήχθη και διακινήθηκε αποκλειστικά στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία» σε ποσότητα 4 τεμαχίων, 250 gr το καθένα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα το ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία.», ώστε να σταματήσει η διάθεση του προϊόντος. Το ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία» ενημέρωσε ότι το προϊόν είχε ήδη καταναλωθεί!!!, κάτι το οποίο πιστοποιήθηκε μετά και από σχετικό έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ.

Τα προβλήματα υγείας από την κατανάλωση τροφίμου με Listeria, είναι τα εξής:

1) Γαστρεντερίτιδα και στομαχόπονος
2) Σε εξασθενισμένους οργανισμούς, πυρετός εμετός διάρροια για 3 - 4 ημέρες
3) Κίνδυνος θανάτου εκτός συνδρομής και άλλων αιτίων δεν υπάρχει.

1) Το σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης, για εντοπισμούς του παραγωγού μετά την αποστολή στην αγορά της παραγωγής του, είναι δυναμικό και άμεσο, αφού και για ποσότητα μελιού, είχαμε στο ΙΝΚΑ ειδοποίηση της Γερμανικής Κυβέρνησης για ποσότητα που θα φθάσει σε ορισμένη ημερομηνία και να κρατηθεί να μην διατεθεί που πράγματι δεσμεύτηκε εκ της έγκαιρης προειδοποίησης αυτής.

2) Στην σημερινή περίπτωση του τυριού του ξενοδοχείου, το σύστημα δεν πρόλαβε και το φάγανε.

3) Αυτοί που βλάφτηκε η υγεία τους δικαιούνται αποζημίωση ημεραργιών και ηθικής βλάβης.

4) Αν εμφανιστούν και είναι μέλη του ΙΝΚΑ, θα κατατεθεί συλλογική αγωγή.

IP/06/896 Βρυξέλλες, 30 Ιουνίου 2006
Ασφάλεια των τροφίμων: η Επιτροπή παρουσιάζει την ετήσια έκθεση σχετικά με το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές Κος ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Οι κοινοποιήσεις των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με τους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 22% το 2005 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση σχετικά Rapid Alert System for Food and Feed ...με το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF).
Το περασμένο έτος παραλήφθηκαν συνολικά μέσω του RASFF 3.158 κοινοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους από τρόφιμα και ζωοτροφές σε σύγκριση με 2.588 κοινοποιήσεις το 2004.
Οι περισσότερες κοινοποιήσεις αφορούσαν τα προϊόντα κρέατος, πουλερικών και αλιείας, τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και τα βότανα και τα καρυκεύματα. Μεταξύ των κύριων κινδύνων που κοινοποιήθηκαν από τις εθνικές αρχές ελέγχου ήταν η παρουσία μυκοτοξινών, επιβλαβών μικροοργανισμών (όπως η σαλμονέλλα και το e-coli) και παράνομων ουσιών (όπως οι χρωστικές του Σουδάν).
Η έκθεση εξετάζει επίσης ορισμένα από τα σημαντικότερα κρούσματα στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων το 2005, όπως η παρουσία της χημικής ουσίας ITX στο βρεφικό γάλα σε υγρή μορφή, παρουσιάζει συνοπτικά το ρόλο του RASFF όσον αφορά την αντιμετώπισή τους και εξετάζει τη συνέχεια που δόθηκε σε αυτά.
Ο κ. Μάρκος Κυπριανού, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή, δήλωσε: «η νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων είναι μία από τις αυστηρότερες στον κόσμο και κύριος στόχος της είναι να εξασφαλίσει ότι όλα τα τρόφιμα και οι ζωοτροφές που προορίζονται για την αγορά της ΕΕ ικανοποιούν τα υψηλά πρότυπα που θέσαμε όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα. Εντούτοις, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα προϊόν δεν πληροί τα εν λόγω πρότυπα και απειλεί την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αυστηροί έλεγχοι και αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές εξασφαλίζει στους πολίτες ότι εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην τροφική αλυσίδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αμέσως, ελαχιστοποιώντας έτσι τυχόν δυνητικούς κινδύνους για τον καταναλωτή».
Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για την αύξηση του αριθμού κοινοποιήσεων - πιο ενεργητική υποβολή εκθέσεων από τα κράτη μέλη, βελτιωμένοι έλεγχοι στα νέα κράτη μέλη και αύξηση στις εισαγωγές τροφίμων λόγω της διεύρυνσης, πράγμα που σημαίνει περισσότερους ελέγχους στα σύνορα. Ο αριθμός των κοινοποιήσεων RASFF αυξήθηκε σταθερά κάθε έτος, δείχνοντας ότι το σύστημα καθιερώνεται όλο και περισσότερο ως η πρώτη αντίδραση των κρατών μελών όταν διαπιστώνουν προβλήματα ασφάλειας τροφίμων στις αγορές τους.
Προειδοποιήσεις και πληροφόρηση
Η έκθεση κατανέμει το συνολικό αριθμό 3.158 κοινοποιήσεων το 2005, σε κοινοποιήσεις προειδοποίησης (956) και κοινοποιήσεις πληροφόρησης (2.202). Οι κοινοποιήσεις προειδοποίησης αποστέλλονται όταν το τρόφιμο ή η ζωοτροφή που παρουσιάζει τον κίνδυνο κυκλοφορεί στην αγορά και απαιτείται άμεση δράση. Οι περισσότερες από τις κοινοποιήσεις προειδοποίησης (61%) το 2005 είχαν σχέση με προϊόντα καταγωγής ΕΕ, τα κυριότερα των οποίων ήταν τα ψάρια και τα προϊόντα αλιείας (20%), το κρέας και τα προϊόντα κρέατος (18%) και τα βότανα και τα καρυκεύματα (11%). Οι κοινοποιήσεις πληροφόρησης αποστέλλονται όταν εντοπίζεται κάποιος κίνδυνος αλλά δεν απαιτείται άμεση δράση από άλλο κράτος μέλος, δεδομένου ότι το προϊόν δεν έχει διατεθεί στην αγορά του, π.χ. αποστολές εμπορευμάτων οι οποίες σταμάτησαν στα σύνορα. Οι περισσότερες κοινοποιήσεις πληροφόρησης (78%) αφορούσαν προϊόντα καταγωγής τρίτων χωρών και πάνω από το 1/3 των εν λόγω κοινοποιήσεων αφορούσαν ξηρούς καρπούς και προϊόντα ξηρών καρπών.
Εξασφάλιση ασφαλών εισαγωγών
Συνολικά το 46% όλων των κοινοποιήσεων αφορούσε προϊόντα που απορρίφθηκαν στα σύνορα της ΕΕ λόγω του γεγονότος ότι θεωρήθηκε ότι εγκυμονούν κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων. Προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του εντοπισθέντος προβλήματος, το RASFF ενημερώνει την τρίτη χώρα από την οποία κατάγεται το προϊόν που εγκυμονεί κίνδυνο. Το 2005 διαβιβάσθηκαν 2.188 ενημερωτικά σημειώματα σε τρίτες χώρες σχετικά με προϊόντα που είχαν εξαγάγει και στα οποία εντοπίσθηκαν κίνδυνοι. Στις σοβαρότερες περιπτώσεις απεστάλησαν επίσημες επιστολές στις αρμόδιες αρχές των σχετικών χωρών εξαγωγής, από τις οποίες ζητήθηκε να λάβουν μέτρα όπως η διαγραφή επιχειρήσεων από τους σχετικούς καταλόγους, η αναστολή εξαγωγών ή η εντατικοποίηση των ελέγχων.
Για περισσότερες πληροφορίες, βλέπε: http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/index_en.htm