Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Για εσωτερική Πληροφόρηση στη Φυλακή ο Λουκές - Καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων & Στοιχείων

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Για εσωτερική Πληροφόρηση στη Φυλακή ο Λουκές - Καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων & Στοιχείων

Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2008
___01 1) ΗΜΕΡΗΣΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΑΠΟΨΕΙΣ Του άξιζε να πάει στη φυλακή
25/1/2008 8:28:55 πμ
Η συγκυρία ήταν εξαιρετική. Καθώς οι αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο τραντάζονταν από τις μετασεισμικές δονήσεις που προκάλεσε η πιστωτική έκρηξη, ένα στέλεχος που αποτέλεσε την επιτομή της αυταπάτης της επιχειρηματικής τελειότητας οδηγούνταν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Μάρτιν Λούκες, πρώην διευθύνων σύμβουλος της a-b global και τακτικός συνεργάτης των Financial Times κρίθηκε προχθές ένοχος με την κατηγορία της εσωτερικής πληροφόρησης. Τώρα, με βάση αυτή την ετυμηγορία, αντιμετωπίζει την ποινή της φυλάκισης και της επιβολής προστίμου 125.000 δολαρίων.

 
 • 1) ΗΜΕΡΗΣΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΑΠΟΨΕΙΣ Του άξιζε να πάει στη φυλακή
  25/1/2008 8:28:55 πμ
  Η συγκυρία ήταν εξαιρετική. Καθώς οι αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο τραντάζονταν από τις μετασεισμικές δονήσεις που προκάλεσε η πιστωτική έκρηξη, ένα στέλεχος που αποτέλεσε την επιτομή της αυταπάτης της επιχειρηματικής τελειότητας οδηγούνταν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Μάρτιν Λούκες, πρώην διευθύνων σύμβουλος της a-b global και τακτικός συνεργάτης των Financial Times κρίθηκε προχθές ένοχος με την κατηγορία της εσωτερικής πληροφόρησης. Τώρα, με βάση αυτή την ετυμηγορία, αντιμετωπίζει την ποινή της φυλάκισης και της επιβολής προστίμου 125.000 δολαρίων.
  Η έκβαση αυτής της ασυνήθιστης όσο και περίπλοκης υπόθεσης είναι δίκαιη. Οι δικαστές κατάφεραν να δουν πέρα από τη δημόσια εικόνα του Λούκες και ανακάλυψαν ένα τσαρλατάνο, ο οποίος επιδίωκε να αρπάξει ό,τι μπορούσε, ανεξαρτήτως του τι προέβλεπε ο νόμος. Η δε αθώωσή του για τρεις άλλες κατηγορίες που αφορούν περιπτώσεις διαφθοράς αποδεικνύει ότι το δικαστήριο ζύγισε προσεκτικά και υπεύθυνα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να επιχειρήσει να συμψηφίσει όλες τις κατηγορίες.
  Οι υποστηρικτές του κ. Λούκες ισχυρίζονται ότι είναι σκληρό να οδηγείται στη φυλακή κάποιος ο οποίος έχει συνεισφέρει τόσα πολλά ως σύμβουλος σε θέματα μάνατζμεντ. Παρ όλα αυτά, είναι μάλλον σαφές ότι θα έπρεπε να πληρώσει γιατί απέτυχε να τηρήσει τους κανόνες των οποίων ο ίδιος δήλωνε υπέρμαχος. Για τα σοβαρά οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από τους πλούσιους συχνά αξίζει να επιβάλλεται η ποινή της φυλάκισης αντί ενός μεγάλου προστίμου, το οποίο ενδεχομένως να αποδειχθεί μια πολύ ήπια τιμωρία.
  Ο κ. Λούκες υπήρξε συνεργάτης αυτής της εφημερίδας από το 1999. Κατά συνέπεια, οι αναγνώστες θα περίμεναν ενδεχομένως από τους FT να τον υποστηρίξουν. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με κανένα τρόπο. Αντιθέτως, είμαστε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε ότι το Λονδίνο αντιμετωπίζει σοβαρά την υπόθεση της καταστολής της εγκληματικότητας που προέρχεται από τις τάξεις των «λευκών κολάρων».
  Οι επενδυτές έχουν ανάγκη τη βεβαιότητα ότι τα διευθυντικά στελέχη λειτουργούν με διαφάνεια: χωρίς αυτή την εμπιστοσύνη, οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά.
  Μια απελευθέρωση του κ. Λούκες θα συνιστούσε υπονόμευση του αναμφίβολου μηνύματος που στέλνει η καταδίκη του.
  1) Δικό μας έκθεμα - ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ-.
  2) http://www.ft.com/cms/s/0/76dd9748-c9ba-11dc-b5dc-000077b07658.html
  Martin Lukes: a last chance to brainbang
  Published: January 23 2008 14:49 | Last updated: January 24 2008 16:57

  An innocent man? Martin Lukes, the ex-CEO of a-b glöbâl, is currently serving a two-year sentence in the US for insider trading. Lukes is best known for his two original concepts, CreovationTM and IntegethicsTM, which have been much copied by other blue-chip corporations.
  Following the huge media interest in his arrest, Martin agreed to answer FT readers' questions on video via his trusted co-author and friend, Lucy Kellaway. 3) WATCH NOW

  2)ΗΜΕΡΗΣΙΑ - 25.01.08 Καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
  Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό 20-25 άτομα με στόχο τον εντοπισμό παράνομου λογισμικού
  25/1/2008 8:28:55 πμ
  Του Αντώνη Σωτηράκου
  Την ικανοποίηση, μακροπρόθεσμα, ενός από τα πάγια αιτήματα των επιχειρήσεων και των φορέων της αγοράς προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης με την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά της φοροδιαφυγής.
  Οπως είπε ο υπουργός, στο πλαίσιο απλοποίησης του φορολογικού συστήματος εξετάζεται να απλοποιηθεί περαιτέρω απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με προοπτική την πλήρη κατάργηση του Κώδικα ως αυτοτελούς νομοθεσίας με την προϋπόθεση, όπως τόνισε, ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε έξαρση της φοροδιαφυγής.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχετική πρόταση που είχε υποβληθεί από την επιτροπή Γεωργακόπουλου το 2003 για κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ενσωμάτωση των βασικών του διατάξεων στη φορολογική νομοθεσία καθώς η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό κράτος - μέλος της Ε.Ε που ο ΚΒΣ αποτελεί ξεχωριστό νομοθέτημα.
  Βιομηχανία προστίμων
  Εξάλλου αρκετά στελέχη του οικονομικού επιτελείου συμμερίζονται την άποψη των φορέων της αγοράς ότι ο ΚΒΣ λειτουργεί περισσότερο ως βιομηχανία προστίμων, παρά ουσιαστικά για την πρόληψη φαινομένων φοροδιαφυγής.
  Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όλοι συναισθάνονται ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι όχημα για να παράγονται αντιπαραθέσεις, αλλά στόχος του είναι η σύνθεση όλων των απόψεων που θα εκφράζονται μέσα σε αυτό και ζήτησε προτάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον περιορισμό του φαινομένου της φοροδιαφυγής.
  «Σε αυτό το συμβούλιο θα λειτουργούμε με υπευθυνότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επισημαίνοντας το εκτεταμένο πρόγραμμα διασταυρώσεων που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
  Επίσης αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ΦΠΑ στις νεόδμητες κατοικίες και στην πρόσφατη απλοποίηση του τελωνειακού κώδικα, όπως και του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, την αναβάθμιση του taxis και την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων.
  Φοροδιαφυγή
  Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας είπε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς στερεί πολύτιμους πόρους από την κοινωνία. Τόσο ο κ. Αλογοσκούφης όσο και ο κ. Μπέζας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και των πολιτών και των επιχειρήσεων τονίζοντας ότι όσο υπάρχει φοροδιαφυγή δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρό και δίκαιο κοινωνικό κράτος.
  Στο ίδιο μήκος κύματος, την ανάγκη απλοποίησης του φορολογικού συστήματος, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των φορέων, ενώ ο εκπρόσωπος των εφοριακών υπαλλήλων Γιάννης Καπελέρης έκανε ένα βήμα παραπάνω ζητώντας την κατάργηση ορισμένων φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια όπως είναι τα stock option.
  Ελεγχοι στις μικρές επιχειρήσεις για παράνομο λογισμικό

  Στο στόχαστρο της ΥΠΕΕ μπαίνουν τώρα και οι μικρές επιχειρήσεις με προσωπικό 20-25 υπαλλήλων που θα ελεγχθούν αν το λογισμικό που χρησιμοποιούν στους υπολογιστές τους έχει αγοραστεί νόμιμα, ενώ πέρυσι είχαν ελεγχθεί οι επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 50 άτομα.

  Η ΥΠΕΕ απέστειλε ήδη πρόσκληση σε όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 20-25 άτομα προσωπικό να υποβάλλουν εντός μηνός με υπεύθυνη δήλωση απογραφή των αδειών χρήσης των προγραμμάτων λογισμικού (software) που είναι εγκατεστημένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διακομιστές (server) που χρησιμοποιούν, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα διενεργηθεί έλεγχος.
  Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιος εντοπιστεί να έχει εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ή τον server πειρατικό λογισμικό (δηλαδή χωρίς τη νόμιμη άδεια χρήσης) τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε πειρατικό πρόγραμμα, ενώ το ίδιο πρόστιμο προβλέπεται και για όποιον διακινεί, πουλά ή αναπαραγάγει πειρατικά προγράμματα.
  Εφόσον τα εγκατεστημένα παράνομα προγράμματα υπερβαίνουν τα 50, εκτός από το πρόστιμο (1.000 ευρώ για κάθε πρόγραμμα) προβλέπεται και ποινική δίωξη, ενώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παράνομων προγραμμάτων προβλέπονται και αστικές κυρώσεις για αποζημίωση του δικαιούχου, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το διπλάσιο του ποσού που ο παραβάτης θα πλήρωνε, εάν αγόραζε νόμιμα την άδεια για τη χρήση του προγράμματος.

  Απώλειες 130 εκατ.
  Στην Ελλάδα η χρήση παράνομου λογισμικού υπολογίζεται ότι φθάνει το 60%, δηλαδή οι έξι στους δέκα χρήστες υπολογιστή, και έχει σαν συνέπεια οι εταιρείες παραγωγής λογισμικού να χάνουν πάνω από 130 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
  Μετά τη παρέλευση της προθεσμίας, η υπηρεσία, σύμφωνα και με το πρόγραμμα REGDATA, θα διενεργήσει επιτόπιους ελέγχους τόσο των πάσης φύσεως φορολογικών στοιχείων όσο και του χρησιμοποιούμενου λογισμικού στους Η/Υ και servers, κατά προτεραιότητα στις εταιρείες που δεν θα ανταποκριθούν στην παρούσα πρόσκληση, καθώς και σε αυτές που θα υποβάλλουν ανακριβή ή ελλιπή στοιχεία.
  Περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίες, επιπλέον έσοδα 261 εκατ. ευρώ, αλλά και 88 εκατ. ευρώ πρόσθετα φορολογικά έσοδα θα ήταν το αποτέλεσμα της μείωσης της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2011.
  Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη της IDC, για λογαριασμό της Business Software Alliance (BSA) που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού. Σύμφωνα με την IDC, το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού στη χώρα μας ήταν το 2007 στο 61%