Αρχική arrow Ενημέρωση arrow ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Κοινωνικά Ουδέτερη Μεταβίβαση Δαπανών πόνου στους πονούντες μόνο

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Κοινωνικά Ουδέτερη Μεταβίβαση Δαπανών πόνου στους πονούντες μόνο

Τρίτη, 11 Ιούλιος 2006

Έχουμε τρία ζωτικά θέματα στην διάρκεια ζωής του ανθρώπου, Α) Την πρόταση περιστολής παροχών - δαπανών υγείας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Β) Την αυτελεγχόμενη!!, παρέμβαση της χημείας στα τρόφιμα και την αγροτική παραγωγή, για την μείωση του κόστους ζωής και την Βιομηχανική και Αγροτική κερ...

ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Αθήνα 7.7.2006

Με αφορμή το άρθρο από την Εφημερίδα ΄΄Το Θέμα΄΄ της 18.6.2006 που παραθέτουμε αυτούσιο μετά το ανάπτυγμα των θέσεών μας, άλλες δημοσιεύσεις για το Φάρμακο και τις μεθόδους αύξησης των πωλήσεων και τις σχετικές δημόσιες εκδηλώσεις Ενώσεων Καταναλωτών:

Το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΙΝΚΑ κ. Γιάννης Αννουσάκης, με ιδιαίτερη ανησυχία, έχει και παραθέτει τις ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις:

Έχουμε τρία ζωτικά θέματα στην διάρκεια ζωής του ανθρώπου, Α) Την πρόταση περιστολής παροχών - δαπανών υγείας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Β) Την αυτελεγχόμενη!!, παρέμβαση της χημείας στα τρόφιμα και την αγροτική παραγωγή, για την μείωση του κόστους ζωής και την Βιομηχανική και Αγροτική κερδοφορία καθώς και την ασθενοπαραγωγό αύξηση άγχους και της ρύπανσης αέρος και εδάφους, αύξηση του καρκίνου και της παρηγορητικής θεραπείας πόνων, Γ) Την ορμονική καταιγίδα και θηλυκοποίηση των πληθυσμών και τα μεταλλαγμένα ανεξέλεγκτης σύνθεσης ιδιωτικών εργαστηρίων, που επιχειρώ να απεικονίσω και να προτείνω παρακάτω.

1) Τις ασθένειες που είναι συνάρτηση του βιολογικού κύκλου καθώς και παρείσακτες εκ των ακολούθων αιτιών, όπως από την χημική παρέμβαση και τις τροποποιήσεις στην ατμόσφαιρα, στον ζωικό και φυτικό κύκλο και από το άγχος, που μειώνουν δραματικά, την προγραμματισμένη αυτοίαση του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι γνωστό πως απορρίπτονται, αυτοϊώνται χιλιάδες ιώσεις κλπ, καθώς όπως και διαμπερή τραύματα σφαίρας πολέμου, όπως επίσης πως χρειαζόμαστε νέες γενιές αντιβιοτικών για την αναστροφή της υποπαραγωγικότητας εξ αιτίας των αλλεργιών, και θανατηφόρων άλλωστε, που παρεισέφρησαν από την χημεία στα τρόφιμα κλπ ως άνω.

2) Την οργάνωση των Εθνικών Κοινωνιών και Κυβερνήσεων με τα Συστήματα Ασφάλισης για την εξυπηρέτηση αυτών των αναγκών υγείας των ανθρώπων.

3) Τον Οικονομικό Κύκλο που δημιουργείται από τα Συστήματα Ασφάλισης για την εξυπηρέτηση αυτών των αναγκών υγείας των ανθρώπων και τους διαχειριστές των κεφαλαίων αυτών.

4) Την Οικονομική Ενδοδιαμόρφωση αυτού του Κύκλου συναρτημένη με την αύξηση και παραγωγή νέων ασθενειών ως άνω.

5) Την ανάπτυξη Οριζόντιων και Κάθετων Κλικών ΄΄Abraham Maslow΄΄, μεταξύ των συμμετεχόντων στον Οικονομικό Κύκλο διαχείρισης της Ασθένειας.

6) Την ανάγκη Ανατροπής της αθέμιτης Οικονομικής Έντεχνης Αφαίμαξης, των Εθνικών Οικονομιών (των οικονομιών των πολιτών δηλαδή) από τις ''Κλίκες της Ασθένειας''.

7) Το ότι οι Κλίκες συγκροτούνται στους Κοινωνικούς Θερμοφύλακες, δηλαδή συνεργάζονται οι ίδιοι οι πολίτες στην συνταγογράφηση, με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό, για να γλιτώσουν το ποσοστό συνδρομής τους, εξετάζονται και συνταγογραφούν για να λάβουν άδειες, συνεργούν στην κοστολόγηση υπηρεσιών υγείας για να πάρουν μέρος από την ψευδή δαπάνη που καταχωρήθηκε εικονικά, οι γιατροί συνταγογραφούν εντελώς άχρηστα και μη αναγκαία φάρμακα, για την είσπραξη της γνωστής προμήθειάς τους από την προώθηση φαρμάκων, οι εταιρείες μπορούν να ενσωματώνουν παρενέργειες στο φάρμακο, ηθελημένα η αθέλητα, που μετά την ίαση, να δημιουργούν σε μεταγενέστερο χρόνο την ανάγκη για μια άλλη φαρμακοληψία η νόσο, οι εταιρείες στις Ελεύθερες Οικονομίες εφαρμόζουν προωθητικές μεθόδους υψηλής έντασης για την μεγέθυνση του δικού τους Οικονομικού Κύκλου, που παρά την Έντεχνη επιβάρυνση των Εθνικών Οικονομιών, οι Κυβερνήσεις δεν το παρεμποδίζουν, γιατί στοχεύθηκε και εγκλωβίστηκε σωστά ο αρμόδιος για την παρεμπόδιση. Όλα αυτά γίνονται με καταβολή ποσών και υποστήριξης και επικλήσεις όπως, η έρευνα έχει ανάγκη συμπερασμάτων που μόνο με την χρήση μπορούν να εξαχθούν, ναι μεν αλλά έχουμε θεραπεύσει και αυτήν την νόσο που στοίχιζε περισσότερα από τα επικαλούμενα και πολλά άλλα.

8) Την παντελή έλλειψη Αποτελεσματικών Εφαρμογών και Μεθόδων, Αναστροφής των αιτιών, τον περιορισμό δηλαδή των ασθενειών εκ των ως άνω αιτιών.

Ενώ λοιπόν λείπει η επιμέλεια, μόνο για τα περιοριστικώς αναφερθέντα προηγούμενα 8, που μαζί με πολλά άλλα κοινωνικής αυτοοργάνωσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον περιορισμό των δαπανών υγείας, αν αποκολλήσουμε περιοριστικά από τις ΄΄ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ΄΄ το Οικονομικό τμήμα για να το ελέγξουμε, βλέπουμε μία ΟικονομικοΒιομηχανική πρόταση - μελέτη, που αδιαφορεί μεν για το έλλειμμα κοινωνικής αυτοοργάνωσης, αλλά επιμελείται εμφατικά και δικαίως, αφού εκτός από Βιομηχανική είναι και Οικονομική μελέτη, για τον περιορισμό των ΔΑΠΑΝΩΝ και όχι των ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, που όμως είναι με σαφή και δήλο τρόπο και μεθόδους εφικτό, αλλά απαιτεί με Κυβερνητική Επιμέλεια Κοινωνική Αυτοοργάνωση απέναντι στον σωστά, στοχευμένο και εγκλωβίσμένο αρμόδιο για την παρεμπόδιση, καθώς και απέναντι στις εταιρίες με την καταφανή Υπερσυσσώρευση Κεφαλαίου, γεγονός που παρεισέφρησε από προηγούμενους κύκλους Κυβερνητικής Αμέλειας με την Παραμέληση της Κοινωνικής Αυτοοργάνωσης.

Η πρόταση αυτή του ΙΟΒΕ, έρχεται, μετά την από παλιότερα κατάργηση της συνταγογράφησης της Ασπιρίνης και πολλών άλλων, τα οποία όμως είναι απολύτως απαραίτητα στον συνολικό τρόπο διαχείρισης κινδύνων ζωής όπως αυτή έχει σήμερα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ τώρα ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, να προτείνει να εξαιρεθούν και άλλα ανάλογα, που τα ονομάζει ΄΄σκευάσματα αυτοθεραπείας΄΄ με την ένδειξη ότι θα επιφέρει οικονομικό όφελος στο ΄΄σύστημα΄΄ 140 εκ. Ευρώ και να τα ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.

Αν παραθέσουμε τις κολοσσιαίες πωλήσεις τις Ασπιρίνης, θα αποδειχθεί πως είναι εντελώς απαραίτητο φάρμακο στον συνολικό τρόπο διαχείρισης κινδύνων ζωής, αφού αγοράζεται, και αγοράζεται γιατί είναι αποτελεσματικό σε μια όχι εικονική ανάγκη υγείας παρά σε πολλές πραγματικές. Υφίσταται εκτεταμένη και εντυπωσιακή μελέτη ως προς τις παρεχόμενες ευεργεσίες στις ανάγκες της υγείας των καταναλωτών.
Ενώ όμως αφαιρέθηκε προγενέστερα η Ασπιρίνη και τα πολλά άλλα, δεν αφαιρέθηκαν οι ρύποι αερίων, υδάτων και γης, η μόλυνση και υποβάθμιση του ανοσοποιητικού, η αυτέλεγκτη χημεία των βιομηχανιών τροφίμων, η υπερλίπανση παραγωγικών δένδρων και φυτών και γης, η Επιστημονικά Αιτιολογημένη ύποπτη Λεόντια παείσφρηση των μεταλλαγμένων, παρά αυξήθηκαν γεωμετρικά.

Η επανάληψη, εν λειτουργία, της Κυβερνητικής Αμέλειας με την Παραμέληση της Κοινωνικής Αυτοοργάνωσης, δεν θίγεται από την εν λόγω μελέτη, μάλλον διότι αυτό είναι θέμα Πολιτικής των Κυβερνητικών Επιλογών, που κατ αρχήν δεν περιλαμβάνονται ως συντελεστές στις Οικονομικές Μελέτες, κατά την άποψή μας όμως εντελώς λανθασμένα, και ολέθρια αναποτελεσματικά ως προς την επίτευξη πρότασης που θα μπορεί να εφαρμοστεί δομητικά στο ΄΄σύστημα΄΄ αφού η μελέτη είναι πρόταση προς το σύστημα, και όχι σε μια προσωρινή διαχείριση οικονομικής ανάγκης, περιλαμβάνει όμως, εκτός του δικαιώματός της και τώρα, ως συντελεστή, την πολιτική επιλογή της μετακύλισης οικονομικού βάρους από το σύστημα, από τους τωρινούς κοινωνικούς εταίρους, στους καταναλωτές των αναλγητικών φαρμάκων κατά του πόνου του βήχα των αλλεργιών και του στομάχου.
Δικαιολογεί, παρά το απαράδεκτο πολιτικών επιλογών σε μια Οικονομική Μελέτη, με αποχρωματισμό της, δια της παραμετροποίησης του αποτελέσματος ως κοινωνικά ίσου και ανταποδοτικού προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους, επισημαίνει πως δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των Ιατρών που θα ωφεληθούν από την απώλεια επισκεπτών τις αλλού και απογευματινές εισπράξεις τους και πως στο 5% των φαρμάκων που προτείνει είναι τα αναλγητικά, τα φάρμακα για τον πόνο τον βήχα, τις αλλεργίες και της πέψης.

Πρέπει να τονίσουμε εμφατικά, πως αν συνεχίζεται η Κυβερνητική Αμέλεια με την Παραμέληση της Κοινωνικής Αυτοοργάνωσης, τέτοιες προτάσεις σαν αυτές όπως και αυτή του ΙΟΒΕ, θα επέρχονται σαν ακρίδα, εναντίον του παγκόσμιου εισοδήματος των Καταναλωτών που είχε οριστεί διαφορετικά η χρήση του, εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων Εθνικών Κυβερνήσεων και Οικονομιών και επ ωφελεία του ΄΄σατανά΄΄ που προβάλλει σαν μεγάλο τον κόπο για κοινωνική αυτοοργάνωση για την διακοπή της αύξησης και εν συνεχεία την μείωση στους ρύπους αερίων, υδάτων και γης, στη μόλυνση και υποβάθμιση του ανοσοποιητικού, στην αυτέλεγκτη και έντονα ύποπτη και αποδειγμένα επικίνδυνη χημεία των βιομηχανιών τροφίμων, στην υπερλίπανση παραγωγικών δένδρων και φυτών και γης, στην Επιστημονικά Αιτιολογημένη και ύποπτη Λεόντια παρείσφρηση των μεταλλαγμένων, που αυξήθηκαν γεωμετρικά.

Μια πρόταση μεταβίβασης δαπανών αναλγητικών, από τον ένα κοινωνικό εταίρο που δεν έχει πόνους, στον άλλο εταίρο που κατέχεται από άλγος - πόνο, είναι βαρέως ανήθικη και ανάλγητη, αντιστοίχως, δεν ήταν ποτέ και ούτε θα είναι κοινωνικά ουδέτερη, αφού πρώτα χωρίζει σε πονούντες και μη πονούντες εντελώς απαράδεκτα και παράνομα, τους πολίτες Καταναλωτές, και το ανήθικα κρίσιμο, δεν διακόπτει τις δαπάνες - πόρους, παρά εξασφαλίζει το να συνεχίσουν να κατευθύνονται στην Υπερσυσώρευση Κεφαλαίου των Εταιρειών Υγείας, με το κατάδηλο της μη ύπαρξης παραμέτρου στην μελέτη, για την μη αύξηση η την μη διακοπή των αιτιών βλάβης της υγείας, και, αυτός που στοχεύθηκε και εγκλωβίστηκε σωστά αρμόδιος για την παρεμπόδιση, θα λαμβάνει σαν οιονεί χρυσή άμαξα μελέτες όπως αυτή του ΙΟΒΕ.

Το ΑΡΘΡΟ
Από την Εφημερίδα ΄΄ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ΄΄ της 18.6.2006:
Πώς θα γίνει εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία
Τι δείχνει έρευνα που διεξήχθη για το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τη μείωση συνταγών και ιατρικών επισκέψεων.

  • ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ πονοκέφαλο, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η ασπιρίνη. Αυτό το φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο ανήκει, μαζί με πολλά άλλα, στην ομάδα των ονομαζόμενων σκευασμάτων αυτοθεραπείας και είναι μη συνταγογραφούμε-νο φάρμακο, μπορεί να επιφέρει ετήσιο οικονομικό όφελος στο ασφαλιστικό μας σύστημα κατά 140 εκατομμύρια ευρώ.
Η λύση είναι απλή και καταγράφεται σε έρευνα που διενήργησαν η κυρία Χαρά Κου-σουλάκου και ο κ. Βασίλης Φραγκουλάκης για λογαριασμό του Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ): αρκεί η μετατροπή του 5% του όγκου των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε μη συνταγογραφούμενα. Το συνολικό ποσό που εξοικονομείται από τη μετατροπή αυτή ανέρχεται σε 141.000.000 ευρώ ετησίως και μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων που δαπανά το ασφαλιστικό μα5 σύστημα, κυρίως στον τομέα των δαπανών υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα, οι βασικές κατηγορίες φαρμάκων που μπορούν να μετατραπούν είναι τα αναλγητικά, τα φάρμακα για τον βήχα, το κρυολόγημα, τις αλλεργίες, φάρμακα για την πέψη κ.ά.
Η πρώτη μεγάλη κατηγορία οφέλους που θα προκύψει αφορά στη μείωση των συνταγών των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία δεν αποτελεί καθαρό όφελος για την κοινωνία, διότι η εξοικονόμηση πόρων των Ταμείων αντισταθμίζεται από μια ισόποση αύξηση του κόστους που επωμίζεται ο ασθενής. Αν θεωρηθεί, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, ότι η μεταβίβαση αυτών των δαπανών από τον έναν κοινωνικό εταίρο στον άλλον θεωρείται κοινωνικά ουδέτερη, ότι δηλαδή στη συνάρτηση κοινωνικής ευημερίας όλοι οι κοινωνικοί φορείς σταθμίζονται με τους ίδιους συντελεστές, τότε το αποτέλεσμα αυτής της μεταβίβασης ισούται με το μηδέν. Αντίθετα, το όφελος από τη μείωση των ιατρικών επισκέψεων αποτελεί καθαρό όφελος για την κοινωνία, καθώς

για την επίτευξη ενός δεδομένου επιπέδου υγείας ίσου με αυτό που υπήρχε στη συνταγογραφούμενη αγορά, η αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων απαιτεί λιγότερες ιατρικές επισκέψεις, δηλαδή λιγότερους πόρους. Το συνολικό όφελος για την κοινωνία ανέρχεται σε 42,4 εκατ. Ευρώ, ενώ η ανάλυση κόστους-οφέλους έγινε σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης και επομένως η απελευθέρωση του χρόνου των ιατρών δεν θεωρείται ότι θα μειώσει τα εισοδήματα τους, αλλά θα επενδυθεί σε άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία.
Επιπλέον από την έρευνα συνάγονται διάφορα συμπεράσματα, όπως, για παράδειγμα, ότι η αυτοθεραπεία μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη, αλλά ενέχει και αρκετούς κινδύνους τόσο για το άτομο όσο και για το σύνολο της κοινωνίας. Για τον σκοπό αυτό, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα οφείλουν να εντάσσονται σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους από τη χρήση τους και να μεγιστοποιεί τα οφέλη για την κοινωνία και τους επιμέρους φορείς, επιτρέποντας την κατάλληλη ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος αυτοθεραπείας.
Πρόσθετα οφέλη από την αυτοθεραπεία, τα οποία δεν έχουν εκτιμηθεί στο μοντέλο, προκύπτουν από τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας, τη μείωση λιστών αναμονής και την απελευθέρωση του χρόνου του γιατρού, ο οποίος μπορεί να τον αφιερώσει σε πιο σοβαρές παθήσεις.
Τα αποτελέσματα του μοντέλου είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, το όφελος της Ελλάδας από την ανάπτυξη μιας αγοράς μη συνταγογραφού-μενων φαρμάκων ανέρχεται στο 0,1% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ στις λοιπές χώρες, όπου πραγματοποιήθηκε παρόμοια ανάλυση, το όφελος κυμαίνεται μεταξύ 1,1-0,2% του ΑΕΠ τους.