Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο πλευρό των Καταναλωτών

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ 4 ΕΞΩΔΙΚΑ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ. Μυταλούλης Law Office

ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..
Η Αγωγή κατεβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.
Συμπληρώστε την Εξουσιοδότησή σας για την ένταξή σας στο Αίτημα της Αγωγής και της Aποτροπής Kαταδιωκτικών μέτρων του ΟΑΕΕ. Στείλτε την στο Fax. 28220 22652
Καταβαίνει σε PDF πατήστε ΕΔΩ.

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων 2007 Μέρος 1ο. Πάτα εδώ.

Μέρος 2ο. Πάτα εδώ.

Οι υπηρεσίες Καταγγελιών του Καταναλωτή ΕΔΩ

Μετα την Αγωγή του ΙΝΚΑ Απόφαση για το Χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ τέλος.

Άρειος Πάγος: με 3 υπέρ και 2 κατά. Αντισυνταγματικό συνολικά παράνομο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Πάει στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των 35.

07/02/2014 17:35Χαμόγελοdei_haratsi_400_01

Αίτηση μη Όχλησης ΕΔΩ

Τράπεζες-Συνετός Δανεισμός Εγκύκλιος ΤρτΕ

Αναρτημένα στην σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος πατήστε εδώ το Link :
Και εδώ Link από την βιβλιοθή μας.

Συνήγορος Καταναλωτή 210 6460814, 6064612, Fax.210 6460414

Χρέος-Κρίση-Λύση

Το πρόβλημα είναι η Πολιτική Διαπλοκή οι διορισμένοι ψηφοφόροι και οι διορισμένοι Ανώτατοι δικαστές.

Βιντεοπαρουσιάσεις

Τα Video μας στο Youtube

Ειδησιογραφία

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο πλευρό των Καταναλωτών

Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2006

 

________02
 

Με την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ακούραστη επιμέλεια του κου Αθάνάσιου Σκορδά, Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καθώς και οι άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες, έχουν ήδη προσδιορίσει τα σημαντικά αίτια και τις αιτίες μη συμόρφωσης προς τους γενικούς κανόνες που πρέπει να διέπ...
 

Με την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ακούραστη επιμέλεια του κου Αθάνάσιου Σκορδά, Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καθώς και οι άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες, έχουν ήδη προσδιορίσει τα σημαντικά αίτια και τις αιτίες μη συμόρφωσης προς τους γενικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν την αγορά, από την μεριά της αγοράς.
Η αθρόα προστιμοποίηση των παραβάσεων, έχει μειώσει, αλλά όχι όσο αναλογεί τις περιπτώσεις παραπλάνησης και κερδοσκοπίας.
Οι Ενώσεις Καταναλωτών αξιολογόντας τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της πραγματικής και ουσιαστικής παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών, καταλήγουν πως πρέπει να αξιολογηθεί το φαινόμενο των αδικαιολόγητων υψηλών τιμών, με άλλες παραμέτρους και διαδικασίες, ώστε να αντισταθμιστεί η ζημία του Καταναλωτή, με ωφέλεια του Δημοσίου συμφέροντος, από το Υπουργείο Οικονομικών.

  • Για τα παράπονα των Καταναλωτών στο θέμα των τιμών και της ποιότητας των τροφίμων, πρέπει να συνυπολογιστεί απαραίτητα η ακριβότερη τιμή στην Ελλάδα από αλλού στην Ευρώπη, καθώς και το ουσιαστικό πλεονέκτημα για το κόστος στην παραγωγή τους, από την καταρακτώδη συμβολή της χημείας και των τεχνικών μεθόδων στα τρόφιμα, που δικαιολογεί μεν την κατακόρυφη κερδοφορία των ισολογισμών τους από την μείωση κόστους παραγωγής με αντιστρόφως δε, την διατήρηση των τιμών στα αυτά επίπεδα και την παραμέληση ασφάλειας και στην αλυσίδα διάθεσης.


Σοβαρό το θέμα.

Επισημαίνουμε, πως κρίσιμα ενοχλητικό βαθειά στα όρια του χυδαίου, είναι το φαινόμενο των 300 μικρής αξίας πραγμάτων της καθημερινότητας του Πολίτη - Καταναλωτή, που ανέβηκε αδικαιολόγητα η τιμή τους μέχρι 2.800% και πλούτισε και πλουτίζει τα ψιλικατζίδικα περίπτερα και μίνι μάρκετ της κάθε γειτονιάς, γδέρνοντας αθόρυβα το μεροκάματο η το μηνιάτικο του Έλληνα.

  • Εκδορείο άσχετο με την λεπτότητα του έμπειρου σφαγέα, που αφαιρεί μόνο την προβειά, αφού εδώ φθάνει πολύ βαθειά το μικρής όψης αυτό μαχαιράκι της καθημερινότητας, με το πρόσχημα πως οι μαγαζάτορες είναι αγράμματοι και δεν ξέρουν να βάλουν τιμές σε υποδιαίρεση του Ευρώ,!!! και απαντούν μη μου μιλάς για δραχμές τώρα, όταν του προτείνεται πως το ξυραφάκι ξυρίσματος ήταν 15 δραχμές και τώρα 0,75 λεπτά που δεν είναι 75 δραχμές αλλά 256 δραχμές.

 

  • Τα κρούσματα χονδροειδούς κερδοσκοπίας, είναι ακραία φαινόμενα όπως αναφέρει και η σχετική δήλωση του κ. Υπουργού Δημήτρη Σιούφα μετά την συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά την 17.8.06, που όμως εμείς θεωρούμε ότι αποτελούν σαφές δείγμα αναίδειας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς, επισημανσμένων από τις αρχές επώνυμων επιχειρήσεων και εμπόρων.

 

  • Οι διπλές τιμές ράφι και ταμείου, οι χρεώσεις πραγμάτων που δεν παρέλαβε ο καταναλωτής, τα ληγμένα προϊόντα στο ράφι, τα 230 γραμμ, η φραντζόλα δήθεν μισό κιλό, το ΄΄κάρφωμα΄΄ του τουρίστα κυρίως του Έλληνα, γιατί ο ξένος άρχισε να περιορίζεται στο δωμάτιο σουβλάκι και βόλτα, η σπέκουλα των βενζινάδικων ο αέρας στην μάνικα και η απροσχημάτιστη αναίδεια στο απλούστερο, τον καφέ στην Ρώμη 0,75 λεπτά και με υποκλίσεις και στην Αθήνα 3 Ευρώ, ε δεν είναι μόνο ακραία φαινόμενα αλλά πυροβολισμοί στην κεφαλή του Καταναλωτή και της Κυβέρνησης με προγραμματισμένη χρονοκαθυστέρηση για το αποτέλεσμα.

 

  • Είναι η δεν είναι λοιπόν αποκλειστικά στο χέρι του Καταναλωτή, να αρνηθεί την αγορά των 300 μικρών πραγμάτων της καθημερινότητάς του και να περιοριστεί μόνο στα πράγματα που δεν είναι ακραίες οι τιμές τους, χωρίς μαϊντανό, ξυραφάκι, καρπούζι (λέγε κολοκυθόπραμα με οσμή κοπής σανίδας στο ξυλουργείο), προφυλακτικά, μπισκότα της λιγούρας που τα παίρναμε 2 δραχμές, τσίχλα, στυλό, νερό 0,50 δρχ. 170, κ.α. όπως ο σχετικός πίνακας που θα κυκλοφορήσουμε.


Είναι και στο χέρι της πολιτείας, να ζητήσει την αδικαιολόγητη διαφορά κατ ευθείαν ως φόρο, για να ανακυκλώσει, αυτή, το προϊόν της σπέκουλας των σπεκουλαδόρων για το καλό όλων μας ως δημόσιο έσοδο προσφορά των Καταναλωτών στην Εθνική Οικονομία.

  • Αυτό το ζητούμε και είναι το σαφές και λογικό δικαίωμά μας, ως Έλληνες Καταναλωτές.

• Δεν πρέπει να καταστεί η σπέκουλα καθεστώς, δήθεν μη ελέγξιμο, από μια ολόκληρη Κυβέρνηση σε πλήρη και ανεμπόδιστη δράση.